Bloqueig en la malaltia de Parkinson

La Marató finança un projecte de la UPC de Vilanova sobre el Parkinson

Aquest projecte ha estat seleccionat per rebre 300.000 € de finançament de l’edició de La Marató 2013, dedicada a les malalties neurodegeneratives

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El projecte 'Bloqueig en la malaltia de Parkinson: millora de la qualitat de vida amb un sistema de control automàtic', desenvolupat pels investigadors del CETpD, del Campus de la UPC a Vilanova i la Geltrú, ha estat un dels 44 projectes de recerca científica d’excel·lència seleccionats per rebre finançament de La Marató 2013. L’edició passada estava dedicada a les malalties neurodegeneratives i, d'entre els diners recaptats, ha atorgat 300.000 euros al projecte de la UPC.

Els investigadors del Centre Tecnològic de Recerca per a la Dependència i la Vida Autònoma (CETpD) han dissenyat tecnologia que millorarà la qualitat de vida de les persones amb Parkinson a través d’un sistema automàtic. Aquest projecte, desenvolupat conjuntament amb la seu de l’associació Fraunhofer a Portugal, i el Centre Mèdic Teknon de Barcelona, ha estat seleccionat per rebre 300.000 € de finançament provinents de l’edició de La Marató 2013, dedicada a les malalties neurodegeneratives. En total, aquest any, La Marató ha distribuït 11.220.828,94 euros entre els 44 projectes de recerca científica d'excel·lència.

Bloqueig en la malaltia de Parkinson

Els bloquejos de la marxa en persones afectades pel Parkinson responen poc als tractaments actuals i, en conseqüència, deterioren la qualitat de vida dels malalts i dels seus familiars. Aquests bloquejos estan estretament relacionats amb trastorns cognitius i també poden afectar la parla. Els investigadors de la UPC, dirigits pel professor Andreu Català, del Departament d’Enginyeria de Sistemes, Automàtica i Informàtica Industrial de la Universitat, han desenvolupat un sistema automàtic d'ajuda a la mobilitat dels malalts de Parkinson. La recerca es basa en un sensor que detecta l’estat motor i un dispositiu d'estimulació sensorial.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local