Institut Armat

Cop contra la pesca furtiva de pop de roca a la costa del Garraf

La Guàrdia Civil ha confiscat una de les majors partides d'utensilis pesquers furtius entre Vilanova i Sitges

Redacció Vilanova i la Geltrú 21-07-2015 20:06 Lectures 3831
Cop contra la pesca furtiva de pop de roca a la costa del Garraf. Guàrdia Civil

Cop contra la pesca furtiva de pop de roca a la costa del Garraf. Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha confiscat una partida d'utensilis per a la pesca furtiva de pop de roca ala costa del Garraf. El servei Marítim de la Guàrdia Civil ha fet, entre Vilanova i la Geltrú i Sitges, una de les majors confiscacions d'utensilis pesquers furtius. Segons ha confirmat l'Institut Armat, les arts per a la pesca de pop de roca estaven fondejades en diverses línies a una distància d'entre 1,6 i 3 milles de la costa.

En total es van intervenir 125 gàbies, i 70 tenalles de fang per a pops, a més de 6 banderes de posicionament de les línies de nanses, conegudes com a galls. La llei prohibeix utilitzar entre el 31 d'abril i el 15 de setembre aquest tipus d'arts per a la pesca de pop, perquè es troba fresant, per la qual cosa la seva pesca furtiva intensiva -com en aquest cas- propicia la seva desaparició.

El Servei Marítim de la Guàrdia Civil de Barcelona va detectar el calament a 25 metres de profunditat i ho va extreure amb l'ajuda d'un patruller del servei marítim de Tarragona, en un procés que va durar diverses hores. 


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No