Curs 2015-16

Adéu als barracons de l'escola Pasífae de Vilanova, que s'integra al Sant Jordi

El col·legi integra prop de 150 nens i nenes nouvinguts i estrena una ampliació de les instal·lacions, amb aules noves i una sala de menjador

Els alumnes de l'escola Pasífae de Vilanova i la Geltrú abandonen els barracons i comencen el curs al Sant Jordi. ACN

Els alumnes de l'escola Pasífae de Vilanova i la Geltrú abandonen els barracons i comencen el curs al Sant Jordi. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els alumnes de l'escola Pasífae de Vilanova i la Geltrú han començat el nou curs abandonant els mòduls pre-fabricats on eren fins ara per integrar-se al col·legi Sant Jordi. Els dos centres inicien una nova etapa fusionats, després que el Govern denegués la construcció de l'edifici Pasífae per la caiguda de la demanda escolar. D'aquesta manera, l'escola Sant Jordi ha ampliat les seves instal·lacions amb diverses aules, una nova sala de menjador i la reubicació de la biblioteca. Amb la reforma, ha pogut acollir els prop de 150 alumnes provinents de la Pasífae, que fins ara estava ubicat just al davant. La fusió dels dos centres eleva a gairebé 600 els nens i nenes que estrenen curs al Sant Jordi.

Els alumnes nous són d'entre 2n i 6è de primària -els darrers quatre cursos l'escola Pasífae ja no havia admès inscripcions de cicle infantil-. La seva incorporació ha obligat la direcció del Sant Jordi a ampliar fins a tres el nombre de línies de la majoria de cursos, i en alguns casos ha hagut d'obrir també un quart grup. Segons ha explicat el director del centre, Francesc Martín, això ha comportat una redistribució dels alumnes dels grups-classe anteriors per facilitar la integració dels nouvinguts. "Al llarg d'aquesta setmana moltes de les activitats consisteixen jocs cooperatius, de cohesió i de coneixement", ha apuntat Martin, amb l'objectiu que durant aquest primer trimestre el procés d'integració estigui consolidat.

Pel que fa a les instal·lacions, la novetat principal és la construcció d'un nou aulari per a 5è i 6è, que inclou un nou espai per la biblioteca, per la cuina i pel menjador. Precisament, la creació d'aquesta sala ha estat molt celebrada, ja que fins ara els alumnes dinaven a la sala d'actes, que cada dia s'adaptava com a menjador amb mobiliari que calia posar i treure. Francesc Martín ha destacat que ara poden acollir més nens "i més ben atesos", i ha assegurat que s'ha produït una "ampliació general d'espais de l'escola, ja que fins ara estàvem una mica apretats". Així, l'escola ara tindrà una la sala d'actes per a fer activitats i classes de gimnàstica sense haver de compartir-la per a altres usos, fent també l'espai "més acollidor", segons Martín.

D'altra banda, en relació als mestres, la fusió dels centres ha comportat un increment del claustre de la Sant Jordi, que ara està format per 42 docents. Un dels canvis més importants que ha d'afrontar l'equip de mestres és el mètode d'ensenyament, ja que l'escola Sant Jordi basa el seu sistema en metodologia per projectes, sense llibres. Pel director, aquesta integració s'està treballant per a què sigui "el més fluïda possible". En aquest sentit, des de finals del curs passat s'està desplegant el projecte "Tots som Sant Jordi" per tal que alumnes, famílies i mestres es sentin partícips de l'escola. Per aquest motiu, Martín també ha insistit en la importància de fomentar la implicació de les famílies en la nova AMPA.

Fi dels barracons a la ciutat

Amb la dissolució de l'escola Pasífae, a Vilanova i la Geltrú també desapareixen del tot els centres en mòduls prefabricats. El regidor d'Educació, Joan Martorell, ha remarcat que l'objectiu principal era construir un nou centre però que davant la caiguda de la demanda, han celebrat la possibilitat "d'incorporar els alumnes en un edifici, com la resta d'alumnes de la ciutat". Pel que fa a l'ampliació de les instal·lacions del Sant Jordi, les noves aules estan pensades pels propers cinc anys, que és el termini en què tots els nens arribats des de la Pasífae acabaran l'etapa escolar. D'aquesta manera, l'escola Sant Jordi preveu tornar a convertir-se en un centre de dues línies, com era fins ara. L'Ajuntament estudia poder utilitzar les noves aules per ubicar l'Escola Oficial d'Idiomes a partir del curs 2020-2021.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local