Seguretat ciutadana

Vilafranca fa una aposta per una "policia de proximitat" amb les associacions de veïns

Albert Romero: 'busquem una interrelació de confiança, disposar de més informació per treballar de manera més planificada i prevenir successos'

Joan Manel Monfort, Pere Regull i Albert Romero. Roger Vives

Joan Manel Monfort, Pere Regull i Albert Romero. Roger Vives

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat aquest matí la nova Unitat de Relacions amb la Comunitat de la Policia Local, integrada per dos agents que “establiran un vincle diari molt més proper i constant amb les associacions de veïns i diferents entitats de la vila”. Així ho ha explicat el regidor de seguretat ciutadana Joan Manel Monfort, que ha puntualitzat que “a Vilafranca el problema el tenim sobretot en l'incivisme, no pas en la delinqüència”.

Aquesta nova unitat s’inclou en l’Àrea de Proximitat de la Policia Local, on fins ara hi havia quatre agents. Amb els dos nous incorporats i “especialitzats” per aquesta tasca, Monfort destaca que “hi ha un increment del 50% i la idea és anar-ne afegint de nous més endavant. El que fem ara és posar nom i cara a qui s’ha de relacionar amb els veïns i, per tant, hi haurà una figura personalitzada amb qui contactar en cas de que succeeixi quelcom”.

Amb tot, el regidor de seguretat ciutadana ha matisat que “tenint contacte directe l’objectiu és prevenir situacions que puguin succeir, tot plegat mitjançant una relació de confiança i col·laboració. Així doncs, fem un pas més per a tenir policia de proximitat”.

En una línia similar, l’alcalde Pere Regull ha explicat que “apostem per aquest model mixt de relació i coordinació de la policia amb la societat. A més, el fet que vagin uniformats afavoreix a la percepció i sensació de seguretat”.

Regull i Monfort han explicat que alguns dels principals problemes d’incivisme a Vilafranca són “furts a botigues, defecacions d'animals o de ciutadans en nits de caps de setmana, bicicletes per les voreres i crema de contenidors”. També han afirmat que el que s'impulsarà sobretot és el torn de tarda, ja que és a les sis de la tarda quan es detecten més problemes.

Aquestes mesures arriben en un moment en què a Vilafranca hi ha cada cop més actes al carrer i de “possibilitats econòmiques” de l’Ajuntament, segons ha declarat Monfort. Al 2014 hi va haver més de 800 actes i, enguany, com a conseqüència de la capitalitat cultural catalana, més de 1.000.

Albert Romero, Inspector en Cap de la Policia Local, ha subratllat que “busquem una interrelació de confiança, disposar de més informació per treballar de manera més planificada i prevenir successos”. I ho ha exemplificat amb què “hi haurà reforç a l'hora del tancament dels comerços del Centre Vila. Gestionarem directament les queixes, tindrem doncs, una persona de referència per problemes”.

En total la Policia Local de Vilafranca compta amb 60 agents que es reparteixen els tres torns diaris. Properament però, està prevista la incorporació de tres efectius més. Els dos agents que integraran aquesta unitat ja formaven part del cos policial vilafranquí.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local