Matemàtiques. Ara ho veig

L’Institut Baix a mar participarà a la XII Jornada d’Ensenyament de les Matemàtiques

L’alumnat del centre vilanoví ja hi va participar el curs passat tot portant un conjunt de materials didàctics del gran mestre Pere Puig Adam

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El proper 3 d’octubre, un grup d’alumnes de 2n i 4t d’ESO de l’Institut Baix a mar de Vilanova i la Geltrú, participaran en la XII Jornada d’Ensenyament de les Matemàtiques (activitat organitzada per les entitats FEEMCAT, la Societat Catalana de les Matemàtiques, la SBM-XEIX i la SEM-AL-KHWARIZMI). En aquesta jornada es reuneix professorat de matemàtiques de tot el principat (Catalunya, País Valencià i Ses illes) a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans per descobrir, presentar, discutir, ...  sobre temàtiques concretes de la docència de les matemàtiques. De fet, l’alumnat del centre vilanoví ja hi va participar el curs passat tot portant un conjunt de materials didàctics del gran mestre Pere Puig Adam.

Enguany, la trobada porta per títol “Matemàtiques. Ara ho veig”: un cant per a les matemàtiques més visuals com a fonament de tot allò que es treballa a l’aula. Tal i com indica l’organització de la trobada "El raonament visual es potencia a l’educació infantil i primària però sovint queda relegat a un segon pla a l’educació secundària o a la universitat. Aquesta perspectiva està canviant, des de fa uns quants anys, es reconeix que la visualització és un tipus de representació que permet argumentar i comunicar en matemàtiques. Així, com a eina de raonament i de representació la visualització s’incorpora als currículums de matemàtiques des d’infantil a la universitat, formant part dels processos matemàtics, de les dimensions que agrupen les diferents competències de l’àmbit matemàtic. Amb aquesta Jornada es pretén reivindicar el paper de la visualització en l’educació matemàtica."

L’alumnat de l’Institut Baix a mar presentarà una seqüència d’activitats treballades a l’aula de matemàtiques que porta per títol “De Pascal a Sierpinski”: un seguit de propostes didàctiques que evolucionen en un context molt i molt visual.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local