Universitat Oberta de Catalunya

Un projecte liderat per la UOC permetrà examinar estudiants en línia amb un sistema de reconeixement facial i de veu

La iniciativa europea TeSLA desenvoluparà l'avaluació virtual de més de 20.000 alumnes amb eines antiplagi a partir del curs vinent

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un sistema de reconeixement facial i de veu reforçat amb eines antiplagi i d'identificació de patrons d'escriptura al teclat permetrà l'avaluació en línia de milers d'alumnes universitaris, sense necessitat de més equipament que un ordinador amb micròfon i càmera web. És el resultat del projecte europeu TeSLA que lidera la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) en col·laboració amb 17 organitzacions del continent entre les que es troben universitats, centres de recerca, agències de qualitat i empreses tecnològiques. A partir del proper mes de setembre i durant un any i mig es desenvoluparà una prova pilot amb més de 20.000 alumnes europeus. En la presentació que s'ha fet aquest dimarts a la seu de la Comissió Europea a Barcelona, la vicerectora de Planificació Estratègica i Recerca de la UOC, Marta Aymerich, ha destacat que "les aules no han canviat en centenars d'anys", però en avaluació calia "fer un esforç més" adaptant-se a les noves tecnologies.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local