Emergència social

Vilanova i la Geltrú destina més de 2,1 MEUR a un Pla de xoc social per "afavorir la igualtat d'oportunitats"

Posar fre als problemes alimentaris i a la pobresa energètica, i fomentar l'autonomia de les persones grans són els objectius amb més pressupost

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El govern de Vilanova i la Geltrú destinarà més de 2,1 MEUR a desplegar un Pla de xoc d'emergència social amb el qual vol "afavorir la igualtat d'oportunitats", segons recull el mateix document. S'hi recullen una vuitantena de mesures dividides en cinc eixos. L'àmbit on s'inverteixen més recursos és el social, que engloba més d'1,5 MEUR, bona part dels quals es centren en frenar la vulnerabilitat alimentària i la pobresa energètica, així com també en fomentar l'autonomia de les persones grans. Algunes de les mesures incloses al Pla són projectes que ja estaven en marxa anteriorment, mentre que altres s'han incorporat amb un procés participatiu. A part de la inversió específica d'alguns projectes, el Pla de xoc també recull mesures finançades amb recursos municipals ja existents o bé d'altres administracions.

El Pla de xoc està inclòs en el Pacte Social signat entre l'Ajuntament de Vilanova i les entitats del Tercer Sector, i es planteja com un "instrument" per actuar "de forma immediata". En l'àmbit social, a banda de l'atenció als problemes alimentaris, a la pobresa energètica i a l'impuls de l'autonomia de la gent gran, el Pla recull la creació d'un projecte d'atenció a les persones sense sostre i d'un servei de reciclatge de roba de segona mà. Al mateix temps, incrementa un 30% el suport econòmic de les entitats que encapçalen projectes socials i hi ha el compromís d'iniciar els tràmits per reclamar la creació d'un centre de dia i una residència per a persones amb discapacitat.

Pel que fa a l'àmbit educatiu, el Pla hi destina 192.000 euros. D'aquests, la majoria s'inverteixen en desplegar diverses mesures orientades a donar suport a l'escolaritat, tant en material, com llibres, o excursions i colònies. També es preveu una partida per a donar suport l'assistència a la llar d'infants per a nens en situació de vulnerabilitat. En paral·lel, hi ha previstos 1.100 euros per a l'àmbit de la cohesió social i la participació ciutadana. En aquest eix de treball, principalment es recull la creació del projecte 'Dones artesanes' per fomentar la formació i l'autoocupació.

D'altra banda, es destinen gairebé 268.000 euros a abordar les problemàtiques de l'àmbit de l'habitatge. La previsió del govern i de les entitats del tercer sector és oferir ajudes econòmiques directes per a les persones amb dificultats per afrontar les despeses del pis o casa. La resta de mesures entorn l'habitatge es centren en incentivar el lloguer social, alhora que es recullen les ajudes que ofereix la Generalitat. Finalment, pel que fa a ocupació i treball, el Pla contempla gairebé 118.000 euros. D'aquests, la majoria estan previstos per oferir formació sobre el cooperativisme i l'emprenedoria, així com també hi ha un gruix del pressupost destinat a fomentar la feina entre els joves a través del programa 'Garantia juvenil'.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local