Carnaval 2016

Cunit prepara un dispositiu especial de seguretat per a la rua de Carnaval

S'habilitaran tres punts d'atenció sanitària durant el recorregut de la desfilada de carrosses

Com cada any, la Rua de Carnaval compta amb un dispositiu especial en matèria de prevenció i seguretat. Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana i Protecció civil s?ha establert un Pla especial que coordina tots aquests aspectes. El proper dissabte 6 de febrer tindran lloc els actes centrals del Carnaval 2016 de Cunit, és a dir, la Rúa de Carrosses i Comparses i el posterior ball de disfresses amb la Festa de 'Los 40 Principales' al Pavelló Els Joncs.

De bon matí ja ens podrem trobar pel centre del municipi amb l'exposició de carrosses locals i els més menuts podran participar dels tallers de manualitats infantils que estaran situats a la Pl Santiago Rusiñol i a la Pl del Casal.

Serà a partir de les 18.30h quan surti la Rua des de l'esplanada de l'estació de tren. Aquest és un dels esdeveniments que concentra a milers de persones en els carrers del centre del municipi, tant pel que fa a la desfilada com al públic assistent que es reparteix per tot el recorregut.

S'incrementen fins a tres els punts sanitaris en el recorregut

Com cada any, la Rua de Carnaval compta amb un dispositiu especial en matèria de prevenció i seguretat. Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana i Protecció civil s'ha establert un Pla especial que coordina tots aquests aspectes.

El dispositiu d'enguany, compta amb més punts d'atenció sanitària durant la Rua. Si durant el recorregut es produeix una situació d'emergència, es recorda que cal contactar amb el telèfon d'emergències 112 i si algú se sent indisposat caldrà que s'adreci a un dels tres punts d'atenció sanitària que estan distribuïts pels carrers del recorregut:
C Puig i Cadafalch cantonada Empar Nadal, Pl Generalitat (Centre de Coordinació) i a l'esplanada de l'estació (sortida i arribada de la Rua).

A més, des de Protecció Civil de l'Ajuntament de Cunit s'informa que a part dels recursos existents en aquests tres punts sanitaris (5 tècnics sanitaris, 2 socorristes i el material corresponent), hi haurà personal sanitari repartit per tota la desfilada: a la sortida de la rua (1 tècnic sanitari i un socorrista amb motxilles i desfibril·ladors), al carrer Rovira i Virgili amb c Mossèn Cinto Verdaguer, a Conca de Barberà amb la Carrerada Santa Coloma, i a la Pl de la Unió.

Incidència en les mesures de seguretat

Des d'una hora abans de l'inici de la Rua fins les 11 de la nit es posarà en marxa per part de l'Ajuntament de Cunit el dispositiu preventiu especial en matèria de seguretat coordinat per Protecció civil Cunit (en col·laboració permanent amb el 112 de la Generalitat de Catalunya).

Amb l'objectiu de preservar la seguretat de tothom, l'Ajuntament de Cunit des de la regidoria de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, posa l'accent en les mesures de seguretat que han de complir els participants de la rua:

1. Cada carrossa i comparsa haurà de preveure obligatòriament que almenys 2 dels seus components ( al davant i al darrera ) que s'expressaran en la fulla d'inscripció, s'encarreguin de vetllar per la seguretat de tots els participants i degudament identificat amb petos.
2. Es recorda també que segons estableix la legislació vigent, el consum de qualsevol tipus de begudes alcohòliques està prohibit als menors de 18 anys i, per la resta, s'ha de fer d'una forma moderada i responsable.
3. És Obligatori disposar d'extintors ubicats en llocs de fàcil accés per poder apagar qualsevol conat d'incendi.
4. És molt important seguir en tot moment les indicacions de la Policia Local i del personal de Protecció Civil

Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana i Protecció civil es fa una crida al consum responsable de begudes alcohòliques a les persones majors d'edat i es fa especial incidència en respectar les indicacions en tot moment per garantir el bon desenvolupament de la Rua: "Fem un esforç per a posar a disposició de totes les persones que participen o que assisteixen de públic a la Rua, els màxims mitjans humans i materials per a establir les mesures de seguretat per a tothom, però la prevenció cal que la fem tots plegats, per això demanem la màxima col·laboració de les colles participants i del públic. L'objectiu és comú, i és gaudir al màxim de la nostra rua de Carnaval. Fem un Carnaval de qualitat, fem tots plegats que sigui un èxit i que es desenvolupi amb la màxima seguretat".

Consells Generals:
1. Contacteu amb el telèfon d'emergències 112 davant de qualsevol situació d'emergència que es presenti.
2. Si us sentiu indisposats, adreceu-vos al punt d'assistència més proper.
3. Si hi ha un incendi originat en aparells elèctrics, talleu el subministrament elèctric immediatament.
4. En cas d'incendi intenteu mantenir la calma i penseu que el fum acostuma a ser l'element més difícil de superar.
5. En el cas que es produís una allau de persones, mostreu calma i faciliteu a les persones presents els consells que indica el pla d'autoprotecció, si cal aturant la música de les carrosses.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!