Seguretat Viària

Interior vol que Trànsit sàpiga quines persones no poden conduir per raons mèdiques

Jané relaciona la proposta amb el debat sobre la notificació de problemes de salut dels pilots d'avió arran de la tragèdia de Germanwings

El conseller d'Interior, Jordi Jané, al costat de la directora del Servei Català de Trànsit, Eugenia Doménech. ACN

El conseller d'Interior, Jordi Jané, al costat de la directora del Servei Català de Trànsit, Eugenia Doménech. ACN

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha plantejat aquest dijous que el Servei Català de Trànsit (SCT) tingui constància de quines persones no poden conduir per raons de salut. "Necessitem conèixer les dades que des d'un punt de vista mèdic comportin com a conseqüència, durant un temps, privar de la possibilitat de conduir aquella persona", ha explicat. Jané ha aclarit que sempre es preservaria la informació que pugui afectar la intimitat i no es demanaria concretament la malaltia o medicació que inhabilités el conductor. En aquest sentit, ha relacionat la proposta amb el debat sobre la conveniència de notificar problemes de salut que puguin afectar l'activitat dels pilots d'avió, obert a partir de la tragèdia de Germanwings. "Ens passa igual en l'àmbit de la conducció", ha sentenciat.

"El que volem és obrir debat i aportar propostes normatives que facin possible que en seguretat viària puguem tenir la certesa que qui condueix té l'aptitud per fer-ho, i malauradament moltes vegades aquesta aptitud no depèn de la bona actitud per conduir", ha destacat el conseller. En aquest sentit ha apuntat que l'objectiu és evitar "condicions que després poden provocar accidents que tots lamentem".

Pel que fa al protocol d'actuació en centres sanitaris per traslladar la informació sobre conductors, Jané ha dit que "s'haurà de regular" escoltant a especialistes i estudiar el tractament de les dades sanitàries. Igualment, ha assegurat que al 2014, amb la darrera reforma de la llei de Seguretat Viària, ja es va plantejar la idea.

D'altra banda, el conseller s'ha referit també a la periodicitat de les proves mèdiques en conductors majors de 65 anys, subratllant que no es tracta de centrar el debat en l'edat sinó en "l'aptitud de cada conductor".

La proposta sorgeix arrel d'una 'Jornada tècnica sobre aptituds i conducció', organitzada per l'SCT aquest dijous al matí, segons ha apuntat Jané, que ha realitzat la cloenda de l'acte. El conseller ha afirmat que en aquesta trobada hi ha participat representants dels col·legis de metges i psicòlegs, a més de les administracions de trànsit i policia local. A la tarda, el titular d'Interior ha presidit la sessió Comissió Catalana de Trànsit i Seguretat Viària que ha tingut lloc al Departament.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!