Sisena edició

La fira Zona E reunirà la propera setmana a Vilanova l'ensenyament postobligatori del Garraf

Enguany les novetats destacables són la particiació d’un institut de Calafell que s’incorporarà amb un cicle formatiu de Jardineria i Floristeria i la tornada a la Fira de Musicàrea

Joan Gómez, Joan Martorell i Fàtima Paule. Marta González

Joan Gómez, Joan Martorell i Fàtima Paule. Marta González

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La 6a fira d’ensenyament postobligatori Zona E que se celebrarà el 14 i 15 d’abril a la Plaça de Soler i Carbonell (Plaça del Mercat) a Vilanova i la Geltrú posarà a l’abast de les famílies l'oferta formativa de la comarca del Garraf i l'entorn. L’objectiu principal és donar a conèixer els estudis postobligatoris reglats que hi ha actualment a la zona: batxillerat, cicles formatius, estudis de l’Escola de Música, Escola d’Art, i de l’Escola d’Idiomes. Però també aquells estudis que no són reglats com per exemple els cursos de preparació per a les proves d’accés, informació sobre les mateixes proves d’accés i els programes de formació i inserció que permeten incorporar-se al món de l’ensenyament reglat.

Enguany les novetats destacables són la particiació d’un institut de Calafell que s’incorporarà amb un cicle formatiu de Jardineria i Floristeria i la tornada a la Fira de Musicàrea.

El regidor d’Educació i Ocupació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Joan Martorell, ha destacat la importància de l’esdeveniment perquè “el que fa la Fira és censar un espai per posar informar a la gent però també per intercanviar experiències sobre els ensenyaments”.

Complementàriament als 28 estands dels centres educatius de la comarca es realitzaran activitats complementàries com són dues xerrades. La primera d’elles se celebrarà el dimarts 12 d’abril sota el nom “Com ens preparem per les professions del futur” que tractarà de fer una visió ràpida i una reflexió sobre aquelles professions que existeixen i són poc conegudes o aquells nous perfils que aniran apareixent i augmentat la demanda. Dimecres 13 es durà a terme la xerrada “Reenganxat als estudis” on es pretén posar en valor la importància d’incorporar-se novament al sistema educatiu. Martorell subratlla que “aquest és un dels objectius de la fira i per això s’incorporen estudis relacionats amb l’ocupació”.

La Fira ofereix també el servei dels Equips d’Assessorament Psicopedagògic (EAP) amb sessions orientatives per aquelles persones que en el moment de prendre la decisió no saben cap a quin tipus d’estudis encaminar-se. El regidor ha donat molt d’èmfasi a aquest servei ja que “és important que a l’hora de prendre un full de ruta personal en l’àmbit formatiu es pugui fer amb el màxim de garanties possibles i amb molta informació”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local