IMET

Tot a punt per a la celebració de la fira Zona E, que escalfa motors amb les xerrades prèvies

Les dues conferències prèvies a la fira han tingut com a objectiu aclarir dubtes al jovent que encara una nova etapa en els seus estudis

El regidor Joan Martorell amb el ponent Román Castro. Ajuntament de Vilanova

El regidor Joan Martorell amb el ponent Román Castro. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) va acollir ahir la xerrada Com ens preparem per a les professions del futur, a càrrec de Román Castro, sociòleg, politòleg i doctor en Ciències Polítiques. Aquesta era la primera de les conferències prèvies a la celebració de la sisena edició de la Zona Educació. Sortides educatives i professionals del Garraf, que es farà aquest dijous i divendres a la plaça de Soler i Carbonell. La conferència s'adreçava, sobretot, a joves i adults que estiguessin estudiant o en atur (en recerca activa de feina) i prescriptors d'aquests públics objectius: professors, famílies, tècnics d'educació, de joventut, d'ocupació...

La presentació de la xerrada va anar a càrrec del regidor d'Educació i Ocupació, Joan Martorell, qui va parlar de la importància de “poder de disposar de tota la informació possible per poder triar el nostre futur”, referint-se a l'oportunitat que ofereix la fira per conèixer les sortides educatives que hi ha actualment. Joan Martorell donava així el tret de sortida a la sisena edició de la Zona E.

La conferència tenia per objectiu donar informació sobre les professions i ocupacions que hi hauran en el futur, sobre les competències i habilitats que es necessitaran i sobre com continuar avançant per assolir les fites personals i professionals.

Aquesta tarda hi ha hagut una altra, (Re)enganxa't als estudis!, a càrrec de Carme Martínez-Roca, directora del Programa d'Orientació GPS. Associació Fem Pedagogia. En aquest cas les destinatàries eren persones que vulguin tornar a estudiar o que estiguin fent cursos puntuals. També prescriptors d'aquests públics objectius: famílies, tècnics d'educació, de joventut, d'ocupació...

El món actual requereix, cada cop més, persones qualificades i especialitzades per poder continuar amb l'avanç continu i l'evolució de la humanitat. Moltes àrees de coneixement són molt importants per poder oferir productes i serveis de qualitat i acomplir amb les expectatives de la societat actual.

Així, la xerrada té per objectiu que les persones assistents prenguin consciència de la importància de tenir una titulació oficial, identificant els factors personals, interpersonals i estructurals que els faciliten (o impedeixen) tornar a estudiar, definint, si és el cas, quin és el proper pas a donar per (re)enganxar-se als estudis. La xerrada, a més a més, ajudarà a definir un petit pla d'acció per retornar o continuar els estudis.

Quant a la fira pròpiament dita, s'inaugurarà oficialment demà dijous, a les 11 del matí, a la plaça de Soler i Carbonell (plaça del Mercat). L'horari del recinte firal, però, serà per al mateix dijous de 9 a 14 h i de 17 a 20 h, i per a divendres de 9 a 14 h.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local