Participació ciutadana

El reglament del Consell de Joves continua el procés per a la seva entrada en funcionament

L’òrgan democràtic de participació ciutadana estarà format per entitats, associacions i col·lectius de joves de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El reglament del Consell de Joves (CJS) està a exposició pública i, des d’avui mateix i en el termini de 30 dies hàbils, s’obre el període de presentació d’al·legacions de la proposta, aprovada inicialment al ple de març.

El Consell de Joves neix amb la voluntat de convertir-se en un òrgan democràtic de participació ciutadana en el qual estiguin representats tots els agents implicats en matèria de joventut. El nou òrgan es reunirà un mínim de tres cops a l’any, a l’Espai Jove, amb l’objectiu de “poder oferir resposta a les demandes dels joves i tenir-los en compte en el moment de prendre decisions que els atenyen”, assegura Eduard Carrillo, regidor de Recursos Humans, Ensenyament, Joventut i Ocupació de l’Ajuntament de Sitges. Mitjançant el Consell els joves podran assessorar-se, formular propostes, adoptar acords i executar-los. A més de convertir-se en un punt de trobada per a tots els agents implicats en matèria de joventut, el CJS ha de servir per promoure acords de col·laboració entre l’administració pública i els joves, així com per avaluar l’evolució anual del Pla Local de Joventut 2015 – 2019. Segons Carrillo, “la nostra voluntat és fomentar l’associacionisme i la participació social del col·lectiu de joves de Sitges i en el marc del Consell es determinaran accions que es podran realitzar sempre i quan siguin viables tant a nivell organitzatiu com econòmic”.

El reglament del Consell de Joves estableix com es vehicula la participació de les persones implicades i regula la seva estructura i organització. En aquest sentit, el CJS es composa per un plenari format per joves de 16 a 30 anys que representin els grups organitzats de l’Espai Jove, dels centres d’ensenyament secundari de Sitges, de les entitats juvenils registrades a l’Ajuntament, o de les entitats de Sitges que, tot i no estar censades com a entitat jove, inclouen els joves en la seva activitat. Podran formar part del plenari també un representant de joves del Centre de Formació d’Adults i els joves a títol individual.

El Consell contempla la creació de l’equip dinamitzador, que serà nomenat pel mateix CJS i escollit entre els seus membres. L’equip estarà format per cinc persones de 16 a 30 anys, que es renovaran anualment, i s’encarregarà de preparar les reunions, determinar l’ordre del dia, dinamitzar el CJS i afrontar aspectes d’urgència que puguin sorgir. El Consell de Joves de Sitges estarà presidit pel regidor responsable de Joventut, o per la persona que aquest consideri oportuna. Segons ha explicat Carrillo, “aquesta és una formalitat necessària per tirar endavant la creació del Consell, tot i que la nostra voluntat és que, a mida que prengui forma, siguin els mateixos joves els que s’autogestionin i assumeixin totes les tasques que se’n deriven”.

Per formar part del Consell s’haurà de presentar una sol·licitud a l’Espai Jove de Sitges.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local