Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

L’Ajuntament de Sitges se suma als actes contra la LGTBIfòbia

Els actes continuen avui amb el col·loqui Família homoparental, homomarental: prejudicis i reptes de futur

L’Ajuntament de Sitges se suma als actes contra la LGTBIfòbia. Ajuntament de Sitges

L’Ajuntament de Sitges se suma als actes contra la LGTBIfòbia. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, va inaugurar, ahir a la tarda al Saló de Plens, l’acte institucional del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. La jornada commemora l’aniversari de la retirada de l’homosexualitat del llistat de malalties de la OMS, el 1990. Rossell va reivindicar “el respecte a les persones sigui quina sigui la seva condició sexual o de gènere”. Segons la regidora, en els darrers anys s’ha evolucionat molt però no el suficient i encara hi ha països que no accepten l’homosexualitat, la bisexualitat, la transsexualitat o la intersexualitat”. Rossell va assegurar que “des de Sitges posem tot el nostre esforç per a la millora de la vida de les persones que pateixen qualsevol tipus d’agressió”.

Aquest any, la jornada reivindicativa ha parat especial atenció en la salut i el benestar. La lectura del manifest va demanar la necessitat de fer efectiu el règim sancionador i el dret d’intervenció que estableix la legislació catalana. Segons l’Observatori Contra l’Homofòbia, de les 113 denúncies rebudes el 2105, cap d’ella va rebre una sanció administrativa per part de la Generalitat.

Durant la lectura es va exposar també la necessitat de despatologitzar la transsexualitat; aconseguir la igualtat de tota la ciutadania en el sistema de salut pública i combatre l’assetjament escolar a les persones LGTBI. Altres reivindicacions del col·lectiu passen per la igualtat d’oportunitats i l’eliminació de tota mena de discriminació en el sistema educatiu i els materials formatius; la prevenció i tractament dels efectes de l’homofòbia en les persones grans, i que les accions socials reverteixin a les persones LGTBI a les dependències policials i a les que estiguin en privació de llibertat.

El col·loqui Família homoparental, homomarental: prejudicis i reptes de futur, a càrrec d’Ángeles Ruiz i Gemma Sanchez de l’Associació ACORD, tancarà la programació, aquesta tarda a les set, a l’Edifici Miramar. A la xerrada s’explicaran aquests nous models de família i els reptes del dia a dia com de quina forma han d’afrontar les preguntes dels seus fills. També es parlarà sobre com es preveu el futur per a aquests nous models i altres qüestions referents a la legislació actual. Un cop finalitzada la ponència s’obrirà un torn de preguntes perquè el públic pugui resoldre dubtes.
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local