Fundació Inglada Via

El bisbe de Sant Feliu obrirà els actes del centenari de la residència Inglada Via de Vilafranca

L’any 1914 els germans Mn. Joaquim Inglada Via i Alberta Inglada Via encarreguen a l’arquitecte Santiago Güell la construcció de l’edifici que destinaran a asil per a persones grans necessitades

Redacció Vilafranca del Penedès 21-06-2016 22:06 Lectures 2135
Imatge de la residència Inglada Via de Vilafranca. Fundació Inglada Via

Imatge de la residència Inglada Via de Vilafranca. Fundació Inglada Via

El proper diumenge dia 26 de juny tindrà lloc l’acte inaugural de la celebració del centenari de la fundació de la Residència Inglada Via, amb la participació del Bisbe de la  Diòcesi de Sant Feliu - a la qual pertany Vilafranca del Penedès- en un acte que constarà de dues parts: una missa i una conferència. 

L’acte litúrgic de caire privat tindrà lloc a les 13h a la capella de la residència i serà concelebrada pel bisbe Monsenyor Agustí Cortés i pel rector de la Basílica de Santa Maria de Vilafranca, Mn. Jaume Berdoy. Posteriorment, a les 17h i al pati interior de la residència, hi haurà la presentació dels actes de celebració del centenari, la qual constarà de tres parts: d’una banda, una roda de premsa de presentació del centenari i dels actes que hi ha programats, a càrrec del president de la Fundació Inglada Via, Martí Solé; una segona part consistent en un  reconeixement a la congregació religiosa de les Filles de Sant Josep pels seus anys de servei a la residència i presidit per Monsenyor Agustí Cortés; i una tercera part en forma de petita conferència sobre la historia de la Fundació, a càrrec del Joan Solé i Bordes. En finalitzar, hi haurà una brindis pel centenari amb tots els assistents.

Tots els actes del centenari tindran lloc entre els mesos de juny i desembre dels 2016 amb la finalitat d’obrir les portes de la residència a Vilafranca i comarca i compartir amb famílies, residents, professionals, ciutadans, institucions i autoritats la celebració del centenari del naixement d’aquesta reconeguda institució al Penedès tot buscant una celebració el màxim d’oberta, participativa i transversal possible.

EL CALENDARI D’ACTES DEL CENTENARI

Des de juny fins desembre s’han programat actes de diferents tipologies (culturals, religioses, participatives...) els quals seran anunciats amb més detall a mesura que s’acostin les dates. Els principals són:
• Juny: acte d’inauguració amb roda de premsa i participació del Bisbe.
• Juliol: visita de la Consellera Dolors Bassa el 4 de juliol a les 12h i jornada de portes obertes a la ciutadania a mitjan de mes.
• Agost: xocolatada coincidint amb la capta de la Festa Major.
• Setembre: dinar amb les famílies i exposició de fotografies antigues .
• Octubre: conferències sobre envelliment actiu, cantada de l’Escolania de Montserrat.
• Novembre: estrena del vídeo musical protagonitzat pels residents, treballadors i familiars d’Inglada Via.
• Desembre: Acte de cloenda amb la participació d’autoritats i presentació del calendari social sobre la gent gran, realitzat en col·laboració amb Mas Albornà.

 

UNA RESIDÈNCIA CENTENÀRIA

Inglada Via és una llar que acull en règim residencial persones d’avançada edat de la comarca, oferint-los l’assistència integral, humana i professional per a què puguin viure amb el confort, seguretat i tranquil·litat que necessiten.

Amb aquest objectiu  atén persones majors de 65 anys amb o sense limitacions físiques que necessiten disposar de serveis d’assistència i de supervisió qualificada en el camp social i sanitari, d’acompanyament personal, tracte familiar i de proximitat, a més de gaudir d’un ambient agradable i lliure de barreres arquitectòniques.

L’any 1914 els germans Mn. Joaquim Inglada Via i Alberta Inglada Via encarreguen a l’arquitecte Santiago Güell la construcció de l’edifici que destinaran a asil per a persones grans necessitades. El 25 de juny de 1916 s’inaugura el que llavors anomenaven “asilo de vellets “ al carrer Clascar número 15 de Vilafranca del Penedès.

Posterior ment, al gener de 1918, el germans Inglada Via constitueixen la Fundació Asil Inglada Via, fent donació a l’esmentada Fundació  de  l’edifici i mantenint-se ells com a usufructuaris. Inicialment s’acull 12 persones, però la voluntat dels fundadors és que aquesta xifra s’augmenti en la mesura del possible al llarg dels anys.

A partir del 1957, Caixa Penedès dóna suport al centre, tot  garantint-ne la viabilitat econòmica i efectuant importants obres de remodelació i ampliació i des del  2013 Fundació Pinnae ha assumit aquest compromís de gestió. Actualment, la residència acull 69 persones en règim residencial i té 10 places de centre de dia.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No