Orgull LGTBI

Milers de persones reivindiquen els drets del col·lectiu LGTBI pels carrers de Barcelona

Els organitzadors clamen contra la violència i reclamen major protecció, en especial per al col·lectiu trans

ACN/ M. Belmez Barcelona 10-07-2016 11:53 Lectures 1537

Arxivat a:

Milers de persones reivindiquen els drets del col·lectiu LGTBI pels carrers de Barcelona. ACN

Milers de persones reivindiquen els drets del col·lectiu LGTBI pels carrers de Barcelona. ACN

Milers de persones s'han manifestat aquest dissabte a la tarda pels carrers de Barcelona per reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI amb motiu del Pride d'enguany. La marxa ha finalitzat al Moll de la Fusta on s'ha fet lectura del manifest, que aquest any reclamava especialment els drets del col·lectiu de persones trans. La lectura del manifest ha anat a càrrec de Marta Reina, la primera mosso transsexual, i Damián Díaz, transsexual femení i activista. Tots dos han condemnat la violència contra el col·lectiu i han reclamat major protecció a les autoritats, així com una visió "respectuosa" per part de la societat. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que la ciutat és "pionera" en el respecte a la diversitat i ha assegurat que té els braços oberts per acollir a tots aquells que se sentin discriminats en altres ciutats o països. El conseller de Salut, Toni Comín, ha expressat el compromís el dret a la identitat de gènere i orientació sexual.

Fins a 25.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han aplegat al Moll de la Fusta per gaudir del Pride Barcelona. Allà ha tingut lloc la lectura del manifest amb les autoritats presents. A més de Colau i Comín, també hi ha assistit el conseller de Cultura, Santi Vila, i els representants de les entitats LGTBI de la ciutat.

Tant les autoritats com els lectors del manifest han tingut un record especial per a les víctimes de l'atemptat d'Orlando. En aquest sentit, han denunciat l'augment de les agressions contra el col·lectiu LGTBI i especialment entre els trans i han reclamat a les autoritats i la societat en general una resposta "contundent". A més, han exigit que la justícia persegueixi aquest tipus d'actuacions a través de lleis.

D'altra banda, han demanat superar les visions estereotipades i "distorsionades" que es té del col·lectiu trans i han assegurat que "la diversitat enriqueix la societat". Per lluitar contra aquestes visions distorsionades, han considerat que cal una major normalització a nivell educatiu però també social. Per exemple, han exigit que les empreses facilitin l'accés al treball de les persones transsexuals i han reclamat la implicació sindical en aquest àmbit. També han posat en valor que cal donar una resposta als menors transsexuals per tal que gaudeixin dels mateixos drets que la resta.

Per part de les autoritats, Colau no només ha defensat Barcelona com una ciutat acollidora sinó que ha assegurat que se sent "orgullosa" de la seva diversitat. "L'única normalitat és la diferència", ha dit. Comín per la seva banda ha manifestat que la societat no serà plenament justa fins que "totes les persones gaudeixin de tots els drets".

Música, activitats i festa

El Pride Barcelona va arrencar el passat dimarts coincidint amb el Dia de l'Orgull LGTB però l'acte més destacat ha estat la desfilada d'aquest dissabte. Enguany la Pride Parade ha canviat el recorregut, que ha estat més llarg. Després de la lectura del manifest s'han succeït els concerts i les activitats, com la Mostra d'Entitats i el Pride Kids, entre d'altres. El Moll de la Fusta s'ha omplert de persones de totes les procedències per acollir una festa que un any més ha crescut en públic.

Milers de persones reivindiquen els drets del col·lectiu LGTBI pels carrers de Barcelona Milers de persones reivindiquen els drets del col·lectiu LGTBI pels carrers de Barcelona Milers de persones reivindiquen els drets del col·lectiu LGTBI pels carrers de Barcelona Milers de persones reivindiquen els drets del col·lectiu LGTBI pels carrers de Barcelona

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No