Obra Social “la Caixa”

La Fundació Pro-Penedès rep 24.000 euros per a la Inserció Socio-Laboral de les persones amb discapacitat a l’empresa

La Fundació continua sumant suports en la seva tasca integradora, enguany amb la convocatòria “Inserció Socio-laboral 2016”, amb l’objectiu de reforçar les capacitats de les persones vulnerables

La Fundació Pro-Penedès rep 24.000 euros per a la Inserció Socio-Laboral de les persones amb discapacitat a l’empresa. Obra Social La Caixa

La Fundació Pro-Penedès rep 24.000 euros per a la Inserció Socio-Laboral de les persones amb discapacitat a l’empresa. Obra Social La Caixa

La Fundació Pro-Penedès ha portat a terme l’acte d’acceptació de la subvenció de 24.000€ de la “Convocatòria Inserció Socio-laboral 2016” que atorga l’Obra Social “la Caixa”. Amb aquesta subvenció, la Fundació treballarà per a la inserció socio-laboral de les persones amb discapacitat a l’empresa ordinària.

Aquest projecte és de continuïtat i reforç al programa “Incorpora” que es porta a terme a la Fundació des de l’any 1995.

La selecció dels projectes s’ha fet a partir de criteris d’avaluació que han pres en consideració aspectes com la complementarietat amb els recursos existents al territori; el suport de l’Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats a través del partenariat; la participació dels destinataris; el voluntariat i la implicació de la comunitat on es duen a terme.

Les persones beneficiàries, seran persones amb discapacitat tant psíquica, física, sensorial o amb trastorn mental en edat de treballar i amb el certificat de discapacitat. El programa inclou el desenvolupament per part de les professionals de la Fundació, del seu acompanyament i suport amb la creació d’un itinerari personalitzat dins el mercat laboral ordinari.

L’objectiu principal de la convocatòria d’aquesta subvenció, és fomentar estratègies i recursos que vetllin per l’ajustament i acompanyament a aquest col·lectiu, amb la intenció d’aconseguir un mínim de 50 contractacions estables i de qualitat a l’any. En aquest sentit, des de la Fundació, també es treballaran els contactes i visites a empreses del territori, fent una intermediació que fomenti la captació d’ofertes laborals.

Totes aquestes tasques es treballen des de la Fundació Pro-Penedès en coordinació amb les entitats del territori que treballen en l’àrea de les persones amb discapacitat.

La convocatòria d’Inserció sociolaboral correspon al Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials que impulsa anualment l’Obra Social ”la Caixa” i que aquest any preveu destinar més de 17 milions d’euros a les vuit convocatòries en què es diversifica. L’Obra Social ”la Caixa” ha consolidat la seva activitat durant el 2015 amb l’objectiu de construir una societat millor i més justa, donant oportunitats a les persones que més ho necessiten. L’any passat, i a través de l’Obra Social, l’entitat ha atès 9,9 milions de beneficiaris, que han participat en 46.209 iniciatives. Els programes socials continuaran sent prioritaris aquest any, amb la lluita contra la pobresa infantil i el foment de l’ocupació com a principals estendards.

Durant el 2015, la Fundació Pro-Penedès ha atès 189 persones amb discapacitat, 5 d’elles amb discapacitat severa que han requerit treball de suport. Han estat inserides laboralment 74 persones, s’han visitat 55 empreses i s’han gestionat 110 ofertes laborals. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!