Delictes d'odi

L'Observatori contra l'homofòbia demana a Interior un operatiu de coordinació del casos d’agressions

Eugeni Rodríguez: 'el 30% denúncies rebudes a Catalunya són per agressions i vexacions, per això és necessària una coordinació entre OCH, Interior i els Mossos, i fer un seguiment periòdic de totes les incidències'

L'Observatori contra l'homofòbia demana a Interior un operatiu de coordinació del casos d’agressions. EIX

L'Observatori contra l'homofòbia demana a Interior un operatiu de coordinació del casos d’agressions. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Observatori Contra L’Homofòbia (OCH) ha proposat al departament d’Interior “un operatiu de coordinació i seguiment per a casos d’agressions LGTBIfòbiques”. Així ho ha explicat el president de OCH, Eugeni Rodríguez, després de reunir-se amb el conseller d’Interior, Jordi Jané, en el seu departament. I ha destacat que “aquesta és la primera reunió formal de treball des de l’aprovació de la Llei 11/2014”.

Rodríguez ha explicat que “calen oficialitzar operatius de coordinació i de seguiment davant de les agressions per LGTBIfòbia o altres incidents que generen alarma social”, després de traslladar les conclusions de l'estudi 'Estat de la LGTBIfòbia a Catalunya 2016’. En aquest sentit, ha destacat que “el 30% denúncies rebudes a Catalunya són per agressions i vexacions”, per això és necessària “una coordinació entre OCH, Interior i els Mossos, i fer un seguiment periòdic de totes les incidències”, per tal de facilitar “una resposta rapida i eficaç davant casos que generen alarma social”.

La reunió ha comptat també amb la presència de Joaquim Roqueta, membre del Consell Assessor del OCH; César Puig, secretari general del departament; Josep Lluís Trapero, comissari en cap dels Mossos d’Esquadra; i el director general de la policia, Albert Batlle. Finalment, el president del OCH ha explicat que “en la reunió s’ha ficat l’accent en la necessitat de treballar en un futur protocol d’atenció a les víctimes per LGTBIfòbia a Catalunya com marca l’article 18F de la Llei 11/2014”.

Des del Departament d’Interior han explicat que des de l’any 2010, amb instruccions internes, els mossos d’esquadra treballen aquesta temàtica de manera coordinada amb la Fiscalia especialitzada de delictes d’odi i discriminació: en aquell moment era la única que hi havia a Catalunya, actualment hi ha 4 fiscalies, una per província i es manté la mateixa coordinació.  Des d’Interior també han assegurat que es treballa de manera coordinada, no només amb la fiscalia, sinó amb tots aquells departaments de la Generalitat que tenen responsabilitat amb el col·lectiu LGTBI i, molt especialment, amb el departament de Treball, Acció Social i Família.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local