Institut de Nanociència i Nanotecnologia

Vilanova reuneix científics de tot el món per parlar de processos químics complexos

Les seves investigacions abasten àmbits diversos, com l'estudi del funcionament del cervell o el comportament de les cèl·lules canceroses, entre d’altres

Vilanova reuneix científics de tot el món per parlar de processos químics complexos. Ajuntament de Vilanova

Vilanova reuneix científics de tot el món per parlar de processos químics complexos. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Vilanova i la Geltrú ha acollit aquesta setmana la novena edició del congrés International Conference Engineering of Chemical Complexity (ECC9), un esdeveniment que reuneix científics d'arreu del món per generar sinèrgies entre ells i compartir investigacions sobre processos químics complexes, és a dir, dels quals no se'n pot predir el resultat mitjançant fórmules químiques simples.

Els processos químics complexes s'utilitzen per a la investigació en camps tan diversos com la biomedicina o el medi ambient. Per exemple, s'apliquen per a la descripció de la xarxa de neurones del cervell i així poder entendre el seu funcionament químic. També tenen utilitat en la investigació sobre el càncer, mitjançant l'estudi dels moviments i la dispersió de les cèl·lules.

Segons el professor Jordi Borrell, responsable de l'Institut de Nanociència i Nanotecnologia de la Universitat de Barcelona, ens organitzador del congrés a Vilanova i la Geltrú, un altre camp de recerca actual és com portar a gran escala la concentració de CO2, un procés que ja és possible a nivell de laboratori, i que es considera que podria facilitar la reducció de presència de CO2 en l'ambient.

Més de 90 científics han estat des de dilluns a Neàpolis participant en conferències i debats. El congrés ECC9, de periodicitat bianual, s'havia celebrat sempre a Alemanya, de manera que aquesta ha estat la primera experiència en un altre país. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va saludar ahir al vespre el grup d'investigadors i els va manifestar l'interès de Vilanova i la Geltrú per acollir esdeveniments d'aquestes característiques "per als quals la ciutat compta amb instal·lacions, climatologia i entorn atractius".

Els investigadors reunits a Vilanova i la Geltrú provenen d'Alemanya, Regne Unit, França, Canadà, Estats Units, Bèlgica, Taiwan, Israel, Suissa, Japó i Ucraïna. El congrés, dirigit pels doctors Francesc Sagués i el Markus Bähr, ha estat avalat pel premi Nobel de Química 2007, Gerhard Ertl. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha col·laborat en l'organització mitjançant el servei d'Empresa.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local