ITS

L’associació ‘Stop Sida’ engega una campanya per revertir la tendència creixent d’infeccions de transmissió sexual

L’entitat creu que manca educació sexual entre la ciutadania i sobretot entre el col·lectiu LGTBI

ACN Barcelona 23-06-2017 11:07 Lectures 3841
L’associació ‘Stop Sida’ engega una campanya per revertir la tendència creixent d’infeccions de transmissió sexual. EIX

L’associació ‘Stop Sida’ engega una campanya per revertir la tendència creixent d’infeccions de transmissió sexual. EIX

Stop Sida engega una nova campanya d’informació amb l’objectiu d’incidir en el nombre d’infeccions de transmissió sexual (ITS). L’associació considera que l’augment, els darrers anys , en el diagnòstic d’ITS es deu a la manca d’informació especialitzada i empàtica de programes i dinàmiques educatives temàtiques sobre sexualitat, i la prevalença del discurs inculpatori de la por. L’associació destaca que l’increment registrat els darrers anys s’ha produït de manera exponencial en la població d’homes gais, bisexuals i altres homes que tenen sexe amb homes, i de forma més significativa en els casos de sífilis i gonorrea i paral·lelament, de malalties com l’hepatitis A.

A través de fulletons, vídeos i cartells informatius, així com missatges a través de les xarxes socials, Stop Sida vol difondre les principals malalties de transmissió sexual, en especial la sífilis, que ha passat de 94 c asos el 2007 a 437 el 2017, i la gonorrea, però també el VIH, i donar a conèixer els recursos de l’associació per ajudar a prevenir la infecció i a detectar-les precoçment per poder tractar-les tan aviat com sigui possible.

La campanya, que articularan els voluntaris de l’associació, va dirigida principalment al col·lectiu LGTB+, la comunitat que ha registrat un augment més gran de diagnòstics. Per l’associació, tenir sexualitats ‘’no normatives’’ o viure amb el VIH poden dificultar que s’apropin als serveis mèdics pel diagnòstic i el tractament de les ITS per l’estigma ja que sovint, la vergonya, la culpa o la por els impedeixen viure saludablement i positivament la sexualitat. Aquestes emocions, creuen des d’Stop Sida, poden dificultar la comunicació d’un diagnòstic a les parelles sexuals o afectives.

L’associació alerta que la manca de recursos assignats a algunes proves mèdiques de detecció de displàsia anal, en homes gais, bisexuals i altres homes que practiquen sexe amb homes coinfectats del virus del papil·loma humà i VIH, pot tenir conseqüències en aquesta població. 

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No