Operació 'Hardware I'

La Guàrdia Civil deté una parella a Calafell per un delicte d'estafa

Els arrestats oferien productes d'informàtica rebaixats de preu a través d'internet però mai entregaven la comanda als compradors

ACN Calafell 09-11-2017 14:18 Lectures 3110
Imatge d'arxiu d'un cotxe de la Guàrdia Civil. ACN

Imatge d'arxiu d'un cotxe de la Guàrdia Civil. ACN

La Guàrdia Civil ha près declaració en qualitat d'investigats a una parella detinguda a Calafell en el marc de l'operació 'Hardware I', desenvolupada en col•laboració amb les autoritats judicials de la República Txeca. Es tracta de dues persones de nacionalitat txeca acusades d'un delicte d'estafa continuada a través d'internet. Els fets es remunten a principis del 2014, quan els ara investigats oferien ofertes de material informàtic a través de diferents dominis web allotjats a la República Txeca però administrats des de l'estat espanyol. El comprador adquiria el producte i feia la transferència bancària, però mai arribava a rebre la comanda. Alguns compradors havien intentat sense èxit contactar amb els venedors i finalment van denunciar els fets.

Les autoritats judicials de la República Txeca van fer una sol•licitud internacional de cooperació judicial, que es va remetre a la Guàrdia Civil, de manera que el cos va iniciar la investigació per localitzar els presumptes estafadors. Després de diverses setmanes, la policia va localitzar els sospitosos a Calafell, on tenien la seva residència.

Després d'haver-los pres declaració, la Guàrdia Civil ha traslladat les actuacions policials a la Secció de Cooperació Judicial Internacional de la Fiscalia de Tarragona.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres