Societat Civil 2017

L’Institut de Robòtica per a la Dependència, amb seu a Sitges, preseleccionat per al premi del Comitè Econòmic i Social Europeu 2017

El Premi Societat Civil del CESE reconeix la iniciativa empresarial i l’ocupació de qualitat

L’Institut de Robòtica per a la Dependència, amb seu a Sitges, preseleccionat per al premi del Comitè Econòmic i Social Europeu 2017. Institut de Robò

L’Institut de Robòtica per a la Dependència, amb seu a Sitges, preseleccionat per al premi del Comitè Econòmic i Social Europeu 2017. Institut de Robò

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El CESE ha preseleccionat cinc candidatures de Bèlgica, Alemanya, Grècia, Itàlia i Espanya per al premi Societat Civil 2017. En aquesta edició es premiaran organitzacions que s’hagin distingit per la seva tasca de suport a la inserció laboral de col·lectius que necessiten ajuda específica.

Per a aquesta edició del premi s'han rebut més de 100 candidatures de 25 estats membres. Això posa clarament de manifest que gairebé deu anys després de l’inici de la crisi econòmica i financera, l’emprenedoria i l’ocupació de qualitat continuen sent uns àmbits d’actuació i preocupació molt importants per a la societat civil europea. En la seva novena edició, el premi Societat Civil 2017 guardonarà projectes innovadors en la lluita contra l’exclusió laboral i l’eliminació d’obstacles a la participació en el mercat laboral de persones necessitades com ara els joves, les persones d’origen migrant, els desocupats de llarga duració, les dones desvinculades del mercat laboral, les persones amb discapacitat o aquelles que viuen en situació de pobresa.

La missió de l'Institut de Robòtica per a la Dependència (IRD), amb seu a Sitges, consisteix a millorar la qualitat de vida de les persones dependents, la de les seves famílies i la dels professionals que els ofereixen suport mitjançant la tecnologia més avançada. Aquesta entitat ha estat preseleccionada per un projecte anomenat LaundryID, que és una solució innovadora destinada a crear llocs de treball nous, adaptats i més accessibles per a persones amb discapacitat intel·lectual de lleu a moderada perquè aquest col·lectiu pateix una alta taxa de desocupació. Aquest sistema tecnològic simplifica la tasca i guia l’operari de la bugaderia en el feina de classificació i distribució de la bugada, eliminant errors. 'LaundryID' està funcionant plenament a la Fundació Ave Maria, un centre d’atenció a persones amb discapacitat situat a Sitges (Barcelona) i actualment s'estan instal·lant dos centres d'atenció més a Espanya.

Les altres quatre candidatures preseleccionades per al premi Societat Civil del CESE són les següents:

-Discovering hands, un projecte alemany per formar persones cegues o amb deficiències visuals, que recorre al seu tacte per millorar la detecció precoç del càncer de mama;

-DUO for a JOB és un programa de tutoria belga intergeneracional i intercultural que ofereix un servei personalitzat de sis mesos de duració a joves migrants a la recerca de feina a través de persones de més de 50 anys d’edat amb experiència professional en un àmbit similar al seu;

-Progetto Quid de la Cooperativa Sociale Quid, amb seu a Itàlia: es tracta d’una cooperativa social que dóna suport a la inserció laboral de persones que pertanyen a col·lectius vulnerables i desfavorits com ara els sol·licitants d’asil o les víctimes de l’esclavatge, la prostitució o la violència domèstica;

-REvive Greece ajuda refugiats, sol·licitants d’asil i migrants a integrar-se en els països d’acollida ensenyant-los programació informàtica i connectant-los amb joves empresaris europeus.

«Gairebé deu anys després que esclatés la crisi econòmica i financera, la Unió Europea continua tenallada per una elevada taxa de desocupació. Malgrat la millora recent, el 8,6 % de la població activa, és a dir, gairebé 21 milions de persones, no tenia feina el 2016. Cal abordar prioritàriament els diversos tipus de desocupació: el de llarga duració, el juvenil i el de les dones, especialment el de les mares i de qui tingui responsabilitats familiars, que continuen estant infrarepresentades en el mercat laboral. L’edició 2017 del premi de la Societat Civil del Comitè Econòmic i Social Europeu guardona projectes que fomenten la creació de feina de qualitat i l’emprenedoria que pugui crear llocs de treball. Aquests projectes se centren en els joves, els migrants i altres persones amb dificultades per accedir al mercat laboral», ha declarat el president del CESE, Georges Dassis.

La classificació dels guanyadors s’anunciarà a la cerimònia de lliurament dels premis, que tindrà lloc el 7 de desembre en el ple del CESE a Brussel·les. Els cinc projectes guardonats compartiran el premi de 50.000 euros perquè aquests fons es reinverteixin en projectes que facilitin assistència addicional a la comunitat.

Rerefons

El Premi de la Societat Civil, engegat en 2006, recompensa «l’excel·lència de les iniciatives de la societat civil». Cada any el premi es dedica a un aspecte diferent de les activitats del CESE. En edicions anteriors es van guardonar diverses iniciatives encaminades a millorar les condicions de vida dels refugiats i immigrants, lluitar contra la pobresa i l’exclusió social, donar suport a les comunitats gitanes, promoure estils de vida sostenibles i l’ocupació verda, fomentar el treball en xarxa, l’educació i les campanyes de sensibilització o defensar els interessos de la joventut.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local