Memòria 2017

Les ocupacions conflictives a Vilafranca, principal preocupació en seguretat ciutadana (VÍDEO)

L’alcalde Pere Regull ha titllat de “vergonyosa” la llei que existeix actualment i que no permet els desallotjaments immediats

Caterina Tallón Vilafranca del Penedès 07-03-2018 9:02 Lectures 2076
Joan Manel Montfort, Pere Regull i Albert Romero. EIX

Joan Manel Montfort, Pere Regull i Albert Romero. EIX

Vilafranca ha fet pública en roda de premsa la memòria de la Policia Local del 2017. El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Monfort, juntament amb l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i l’inspector en cap de la Policia Local, Albert Romero han sigut els encarregats d’explicar quines han estat les actuacions policials durant l’any 2017 a Vilafranca del Penedès. Regull ha destacat la preocupació que tenen molts veïns respecte a les ocupacions conflictives de domicilis. Segons les xifres presentades a la Memòria de la Policia Local, l’any passat es van produir 54 desallotjaments ocasionats per ocupacions il·legals. L’alcalde ha titllat de “vergonyosa” la llei que existeix actualment i que no permet els desallotjaments immediats. De la mateixa manera, ha criticat la falta de col·laboració d’algunes entitats financeres com a propietàries de vivendes a l’hora de denunciar la problemática per a que l’administració i els cossos de seguretat puguin actuar al respecte.

La lluita contra l’incivisme és una altra de les demandes veïnals. Les pintades a les parets, orinar al carrer o els excrements dels gossos a les voreres són alguns dels actes incívics més comuns a la ciutat. Tal i com ha expressat el regidor Joan Manel Monfort, les actuacions per acabar amb l’incivisme continuen sent una prioritat i és per això que durant el 2017 s’han donat xerrades a les escoles i instituts amb l’objectiu de formar els més joves en educació vial.

També han augmentat les actuacions policials relacionades amb tema de drogues. Aquest increment va relacionat amb la recent incorporació d’un drogotest, una eina que permet fer controls pel consum de drogues als conductors. La qual cosa ha fet pujar les sancions administratives per consum de substàncies estupefaents. Pel que fa a detencions per tràfic de drogues s’ha passat de 5 detencions al 2016 a un total de 20 durant l’any passat.

Un altre dels aspectes preocupants entre la ciutadania vilafranquina són els furts i robatoris. Des del servei de Seguretat Ciutadana valoren molt positivament la tasca policial que ha aconseguit baixar els robatoris dins de vehicles i els furts a l’interior dels habitatges.
Monfort acabava agraint a la ciutadania la seva col·laboració i demanant que es continui així per poder millorar les xifres de seguretat ciutadana i civisme a la vila.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No