Gent gran

Nou servei d'habitatge per a gent gran víctima del maltractament a Vilanova (VíDEO)

L'Ajuntament i la Fundació Sant Antoni Abat ofereixen dues places a un pis de caire temporal

Nou servei d'habitatge per a gent gran víctima del maltractament a Vilanova. Míriam de Lamo

Nou servei d'habitatge per a gent gran víctima del maltractament a Vilanova. Míriam de Lamo

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un habitatge amb dues places destinades a persones grans que pateixin o siguin susceptibles de patir una situació de maltractament és el nou servei que ofereix la Fundació Sant Antoni Abat en col·laboració amb l'Ajuntament de Vilanova. Des de fa un mes ja està residint al pis un veí de la ciutat que va ser derivat des de Serveis Socials i rebut en primer terme per una psicòloga i un auxiliar d'infermeria, i que ara compta amb el suport de l'equip de voluntaris de la fundació. Es tracta d'un “projecte pioner”, segons la regidora de Serveis Socials, Gisela Varga, que ha presentat la iniciativa aquest dimarts al costat de la gerent de la fundació, Dolors Camacho.

Batejat com a PAS, tan Vargas com Camacho han destacat que es tracta d'un habitatge de caire temporal, que permetrà a les víctimes residir-hi durant un màxim de sis mesos. Camacho ha explicat que el projecte neix de la necessitat detectada per Serveis Socials a l'hora “d'abordar urgències socials o casos de maltractaments”. “El primer cas que ens ha vingut és un home, sempre pensem que les víctimes de maltractament són dones”, ha apuntat la gerent de la fundació. La iniciativa compta amb el suport de la Mesa d'Entitats de Vilanova, que ha permès arribar a acords per poder rebre aliments per part de l'Economat, dejunis a través del Cafè Caliu, o activitats a l'hort terapèutic de l'Associació AFAMMG. En tots els casos els usuaris hauran d'estar derivats des de Serveis Socials. Des de la Fundació Sant Antoni Abat  s'assegura que “la tasca conjunta entre els agents socials, els tècnics professionals de la fundació així com l'acompanyament per part dels voluntaris asseguren un habitatge temporal confortable, segur i adequat per a la persona en risc, alhora que es fomenta una millora de les seves capacitats i situació personal”.

Un protocol per detectar els casos de maltractament

La regidora de Serveis Socials ha anunciat que l'Ajuntament presentarà en breu un protocol centrat en el maltractament de la gent gran que vol implicar des de metges de capçalera i policies fins a altres professionals com farmacèutics o personal bancari que estiguin en contacte amb la tercera edat i puguin detectar abusos per part del seu entorn. “Amb aquest protocol volem tenir en compte tots els actors i establir-hi un sistema”, ha explicat la responsable de Serveis Socials, posant de relleu que “hi ha casos en els que el més important és treure la persona de la situació de violència”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local