Curs 2018-19

La Fira Zona E de Vilanova difondrà l'oferta educativa de 26 centres del Penedès

La mostra, que arriba a la seva vuitena edició, es celebrarà el 25 i 26 d'abril a Vilanova

Joan Gómez, Neus Lloveras i Pilar Contreras. Míriam de Lamo

Joan Gómez, Neus Lloveras i Pilar Contreras. Míriam de Lamo

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Fira Zona Educació es celebrarà els propers 25 i 26 d'abril a la plaça del Mercat de Vilanova, on difondrà l'oferta formativa postobligatòria de 26 centres educatius, organismes i entitats majoritàriament del Garraf però també de l'Alt i el Baix Penedès. La mostra estarà adreçada als joves que han de decidir el seu futur després de l'ESO i del Batxillerat i a les seves famílies, per tal d'oferir-los el màxim assessorament sobre les diferents opcions educatives que existeixen al territori. A banda dels estands, la fira, que enguany arriba a la seva vuitena edició, organitza tres xerrades relacionades amb l'accés a la universitat i l'orientació i sortides professionals vinculades amb l'ensenyament postobligatori.

“Costa arribar a saber tot el que s'oferta al Garraf, el desconeixement que trobem és bastant gran”, ha explicat una de les organitzadores de la fira i directora de l'Escola Pia de Vilanova, Pilar Contreras, durant la roda de premsa que ha tingut lloc aquest divendres. L'acte ha comptat amb l'assistència de l'alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, i el també organitzador de la mostra Joan Gómez. Batxillerats, formació professional, cursos de preparació per a les proves d'accés, programes de formació i inserció, ensenyaments de música, arts plàstiques, disseny i idiomes, estudis universitaris i formació contínua integren bona part de l'oferta formativa de la Zona E. Entre les novetats d'enguany hi ha la formació sobre gràfica interactiva, realitat virtual i realitat augmentada a l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Vilanova, i d'automatització i robòtica industrial de l'Institut Lluch i Rafecas, pendents, però, de l'autorització de la Generalitat per impartir-se.

Oferta formativa aprop de casa

La fira, impulsada per l'Ajuntament de Vilanova i amb una comissió organitzadora que integra els diferents centres participants, també inclou cicles formatius de l'Institut Ernest Lluch de Cunit i de l'Institut La Talaia de Segur de Calafell. Així mateix, la Zona E oferirà informació sobre l'Institut FP d'Enoturisme de Catalunya de Vilafranca. Els instituts Manuel de Cabanyes, Joaquim Mir, Joan Ramon Benaprès i Alexandre Galí, el Col·legi Santa Teresa de Jesús, l'Escola Oficial d'Idiomes del Garraf, l'Institut Municipal d'Educació i Treball de Vilanova i el Campus de la UPC de Vilanova són alguns dels centres que participaran a la mostra. Pilar Contreras ha destacat la importància de conéixer l'oferta formativa del Garraf en àmbits com l'universitari. “Visitem primer allò que tenim a casa”, ha aconsellat l'organitzadora de la fira, posant com a exemple els graus d'enginyeria del campus vilanoví de la UPC.

Tres xerrades per orientar els joves i les famílies

La Zona E romandrà oberta a la plaça del Mercat el dimecres 25 d'abril de les 9 a les 14 hores i de les 17 a les 20 hores, i el dijous 26 d'abril de les 9 a les 14 hores. Els actes complementaris de la fira són tres xerrades: el dimecres 18 d'abril, la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Mercè Jou, i el cap de l'Oficina d'Accés a la Universitat, Jesús Maria Prujà, parlaran sobre què cal saber per accedir a la universitat. L'acte tindrà lloc a les 18 hores a la sala d'actes de la UPC. “Orienta't en família” és la segona xerrada programada amb l'objectiu d'aprofundir en l'ajuda que els pares i mares poden oferir als seus fills en funció de les seves motivacions i capacitats, a banda de conèixer els intineraris formatius i professionalitzadors all llarg de tota la vida. L'acte es celebrarà el dimarts 24 d'abril a les 18 hores a l'IMET. També a l'IMET, el dijous 26 d'abril a les 18 hores tindrà lloc la xerrada “Què té sortida per al meu/va fill/a”, que pretén trencar estereotips i prejudicis sobre les f eines que tenen o poden tenir sortida per als joves que estan retornant al sistema educatiu i identificar els principals indicadors d'ocupabilitat. En aquest cas, l'acte està especialment indicat per a famílies de joves que estan cursant programes de formació i inserció, cursos d'accés a cicles formatius de grau mitjà o graducació en educació secundària a les escoles de persones adultes. Les xerrades són gratuïtes, si bé cal inscriure's a la web de l'IMET per assistir-hi.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local