Curs 2018-19

La Fira Zona E de Vilanova difondrà l'oferta educativa de 26 centres del Penedès

La mostra, que arriba a la seva vuitena edició, es celebrarà el 25 i 26 d'abril a Vilanova

Míriam de Lamo Vilanova i la Geltrú 13-04-2018 22:27 Lectures 2898
Joan Gómez, Neus Lloveras i Pilar Contreras. Míriam de Lamo

Joan Gómez, Neus Lloveras i Pilar Contreras. Míriam de Lamo

La Fira Zona Educació es celebrarà els propers 25 i 26 d'abril a la plaça del Mercat de Vilanova, on difondrà l'oferta formativa postobligatòria de 26 centres educatius, organismes i entitats majoritàriament del Garraf però també de l'Alt i el Baix Penedès. La mostra estarà adreçada als joves que han de decidir el seu futur després de l'ESO i del Batxillerat i a les seves famílies, per tal d'oferir-los el màxim assessorament sobre les diferents opcions educatives que existeixen al territori. A banda dels estands, la fira, que enguany arriba a la seva vuitena edició, organitza tres xerrades relacionades amb l'accés a la universitat i l'orientació i sortides professionals vinculades amb l'ensenyament postobligatori.

“Costa arribar a saber tot el que s'oferta al Garraf, el desconeixement que trobem és bastant gran”, ha explicat una de les organitzadores de la fira i directora de l'Escola Pia de Vilanova, Pilar Contreras, durant la roda de premsa que ha tingut lloc aquest divendres. L'acte ha comptat amb l'assistència de l'alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, i el també organitzador de la mostra Joan Gómez. Batxillerats, formació professional, cursos de preparació per a les proves d'accés, programes de formació i inserció, ensenyaments de música, arts plàstiques, disseny i idiomes, estudis universitaris i formació contínua integren bona part de l'oferta formativa de la Zona E. Entre les novetats d'enguany hi ha la formació sobre gràfica interactiva, realitat virtual i realitat augmentada a l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Vilanova, i d'automatització i robòtica industrial de l'Institut Lluch i Rafecas, pendents, però, de l'autorització de la Generalitat per impartir-se.

Oferta formativa aprop de casa

La fira, impulsada per l'Ajuntament de Vilanova i amb una comissió organitzadora que integra els diferents centres participants, també inclou cicles formatius de l'Institut Ernest Lluch de Cunit i de l'Institut La Talaia de Segur de Calafell. Així mateix, la Zona E oferirà informació sobre l'Institut FP d'Enoturisme de Catalunya de Vilafranca. Els instituts Manuel de Cabanyes, Joaquim Mir, Joan Ramon Benaprès i Alexandre Galí, el Col·legi Santa Teresa de Jesús, l'Escola Oficial d'Idiomes del Garraf, l'Institut Municipal d'Educació i Treball de Vilanova i el Campus de la UPC de Vilanova són alguns dels centres que participaran a la mostra. Pilar Contreras ha destacat la importància de conéixer l'oferta formativa del Garraf en àmbits com l'universitari. “Visitem primer allò que tenim a casa”, ha aconsellat l'organitzadora de la fira, posant com a exemple els graus d'enginyeria del campus vilanoví de la UPC.

Tres xerrades per orientar els joves i les famílies

La Zona E romandrà oberta a la plaça del Mercat el dimecres 25 d'abril de les 9 a les 14 hores i de les 17 a les 20 hores, i el dijous 26 d'abril de les 9 a les 14 hores. Els actes complementaris de la fira són tres xerrades: el dimecres 18 d'abril, la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Mercè Jou, i el cap de l'Oficina d'Accés a la Universitat, Jesús Maria Prujà, parlaran sobre què cal saber per accedir a la universitat. L'acte tindrà lloc a les 18 hores a la sala d'actes de la UPC. “Orienta't en família” és la segona xerrada programada amb l'objectiu d'aprofundir en l'ajuda que els pares i mares poden oferir als seus fills en funció de les seves motivacions i capacitats, a banda de conèixer els intineraris formatius i professionalitzadors all llarg de tota la vida. L'acte es celebrarà el dimarts 24 d'abril a les 18 hores a l'IMET. També a l'IMET, el dijous 26 d'abril a les 18 hores tindrà lloc la xerrada “Què té sortida per al meu/va fill/a”, que pretén trencar estereotips i prejudicis sobre les f eines que tenen o poden tenir sortida per als joves que estan retornant al sistema educatiu i identificar els principals indicadors d'ocupabilitat. En aquest cas, l'acte està especialment indicat per a famílies de joves que estan cursant programes de formació i inserció, cursos d'accés a cicles formatius de grau mitjà o graducació en educació secundària a les escoles de persones adultes. Les xerrades són gratuïtes, si bé cal inscriure's a la web de l'IMET per assistir-hi.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament