10 tones de droga

Diversos membres del grup radical 'Casuals' del Barça, detinguts per introduir cocaïna des del port

La Guàrdia Civil ha fet un total de 24 registres domiciliaris en diferents municipis, entre ells, Vilanova, Sitges i Santa Oliva

Diversos membres del grup radical 'Casuals' del Barça, detinguts per introduir cocaïna pel port de Barcelona. Guàrdia Civil

Diversos membres del grup radical 'Casuals' del Barça, detinguts per introduir cocaïna pel port de Barcelona. Guàrdia Civil

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Guàrdia Civil ha desmantellat una organització criminal que havia introduït més de 10 tones de cocaïna en l'última dècada a través del port de Barcelona. L'operació, batejada amb el nom de 'Pórtico', s'ha saldat amb la detenció de 14 persones, entre les quals diversos membres del grup radical 'Casuals' del Barça. De fet, entre els arrestats hi ha un dels principals líders d'aquest grup ultra, respon a les inicials A. T. A. i ja va estar relacionat amb l'encàrrec de propinar una pallissa a un expresident del Barça a canvi de 30.000 euros. La Guàrdia Civil ha fet un total de 24 registres domiciliaris arreu de Catalunya amb el decomís de 470.000 euros en efectiu i 30 vehicles d'alta gamma, a banda del bloqueig de propietat immobiliàries per valor de més de 25 MEUR. Segons la investigació policial, el grup distribuïa la cocaïna procedent de Sud-Amèrica per tot Europa en connexió amb altres organitzacions criminals.

Gràcies a la connivència d'alguns estibadors, personal de seguretat i treballadors de la terminal de contenidors del port de Barcelona, l'organització desmantellada s'assegurava que la droga sortia del recinte cap a diferents destinacions europees. El transport es feia principalment per carretera i mitjançant camions de mercaderies voluminoses "per fer més segur el transport". Els diferents membres del grup criminal adoptaven en les seves reunions grans mesures de seguretat, com per exemple el canvi continuat de vehicles, la utilització de motocicletes per traslladar-se i l'ús en les seves comunicacions de sofisticats dispositius electrònics –com mòbils 'Encrochats'- per garantir la confidencialitat i el xifrat dels missatges, i dificultar la tasca de la policia.

El líder del grup, M. M. R., de procedència humil i de família dedicada a la venda ambulant, havia aconseguit una gran fortuna oculta en diverses propietats immobiliàries repartides entre testaferros i familiars. En total, més de 25 milions d'euros en patrimoni: 44 propietats immobiliàries, places de garatge, dos pàrquings al centre de Barcelona i un hotel a Pineda de Mar. A banda, 128 comptes bancaris per blanquejar milions d'euros procedents del narcotràfic. La seva 'mà dreta', el líder dels 'Casuals', era la persona de l'organització encarregada d'efectuar "accions violentes" en qualsevol de les activitats il·lícites, amb fortes vinculacions amb grups d'origen rus experts en venjances per cobrar droga o diferents 'serveis pendents'. Els 24 registres domiciliaris –fets en poc més de 15 dies- es van produir a les poblacions de Castelldefels, Vilanova i la Geltrú, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Sant Boi de Llobregat, Cervelló, Sitges, Barcelona, Prats i Sansor (Cerdanya) i Santa Oliva (Baix Penedès).

A banda dels 470.000 euros en efectiu i els 30 vehicles d'alta gamma, en aquests registres també es van comissar 2 quilos de marihuana, 1 plantació indoor de 'maria' amb 40 plantes, 200 grams de cocaïna, 100 grams d'haixix, 2 quilos de substància de tall, inhibidors de freqüència una arma simulada, rellotges de luxe, diamants i nombrosa documentació.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local