Gestió d’empreses vitivinícoles

The Wine Business School millora el seu pla formatiu amb accions que responen a noves necessitats del sector

El proper dijous 21 de juny, a les 18h, hi haurà jornada de portes obertes del postgrau interuniversitari de Gestió d’empreses vitivinícoles

The Wine Business School millora el seu pla formatiu amb accions que responen a noves necessitats del sector. Ajuntament de Vilafranca

The Wine Business School millora el seu pla formatiu amb accions que responen a noves necessitats del sector. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El proper dijous 21 de juny tindrà lloc a les instal·lacions de The Wine.bs, una jornada de portes obertes del postgrau interuniversitari de Gestió d’empreses vitivinícoles, oferint formació especialitzada a professionals que vulguin potenciar les seves habilitats directives, incorporant eines i tècniques que facin més eficient la seva tasca, rol i responsabilitat, com a comandaments o responsables. El postgrau permet conèixer les peculiaritats del sector vitivinícola en els àmbits de la gestió i de la producció tècnica.

La directora de The Wine.bs, Ester Garcia, i el degà de la facultat d’Enologia de la URV, Joan Miquel Canals, han explicat que aquest és un postgrau molt demandat que es realitza amb un total de 300 hores. Les portes obertes d’aquest postgrau es faran el proper 21 de juny, i cal inscripció prèvia a http://thewinebs.vilafranca.cat.

També es manté l’Erasmus Mundus Master on Wine Tourism Innovation–Wintour,  màster europeu que es cursa entre la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, la Universitat de Bordeus, a França, i la Universitat de Porto, a Portugal. El programa es trasllada al Penedès per transmetre a l’alumnat coneixements de les característiques vitivinícoles pròpies del territori i la seva relació amb el turisme. Aquest any es fa una modificació i s’han programat dues jornades intensives obertes a professionals, amb el nom Enoturisme. Més enllà de la innovació.

 

Noves propostes

El curs vinent s’incorporen algunes novetats, entre les que destaquen el replantejament de la formació a l’entorn de l’exportació. Es manté el curs d’Exportació de vins i caves, com una proposta d’iniciació a l’exportació (80h, i una durada d’1 any), amb l’elaboració d’un pla de promoció internacional i de participació en una fira. Ester Garcia explica que en les darreres edicions s’ha detectat una diferència de nivell formatiu entre l’alumnat, “amb un perfil que demanda especialització en alguns temes. L’exportació creiem que és un àmbit clau i per això hem diversificat l’oferta en un curs d’iniciació i un programa de seminaris mensuals que aprofundiran en aspectes com el comerç electrònic, la fiscalitat en operacions especials, la presència en mitjans internacionals o tècniques de venda en mercats puntuals”. Els seminaris s’adrecen a persones que ja han participat en processos d’exportació o empreses que ja exporten i volen millorar algun àmbit, per a una millora de la seva facturació.

També s’estrenen dos cursos més sobre Sostenibilitat i canvi climàtic aplicat al sector vitivinícola, i un maridatge complex amb les noves tendències de sommeliers i interessos dels consumidors, titulat 50 vins VS 50 formatges.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local