Aviació adaptada

L'aeròdrom Igualada-Òdena prepara una jornada d'aviació per a persones amb discapacitat

La cita, que se celebrarà el proper 20 d'octubre, ja ha exhaurit les 100 places disponibles i té llista d’espera

ACN/ Gemma Aleman Igualada 08-10-2018 17:26 Lectures 1493
Pla general de la presentació de la jornada que tindrà lloc el proper 20 d'octubre. 8 d'octubre del 2018. ACN

Pla general de la presentació de la jornada que tindrà lloc el proper 20 d'octubre. 8 d'octubre del 2018. ACN

L'aeròdrom Igualada-Òdena acollirà el dissabte 20 d'octubre una jornada d'Aviació Adaptada que permetrà que les persones amb alguna discapacitat puguin gaudir del "plaer de volar". La jornada, que començarà a les deu del matí i acabarà a les sis de la tarda, ja ha exhaurit les 100 places disponibles. No obstant això, des de l'organització, el portaveu Carlos d'Albert explica a l'ACN que estan treballant per incrementar el nombre i arribar a les 150. I és que, afegeix, es tracta d'una activitat "que dona molta potència a la persona", ja que els permet adonar-se'n de què "si poden volar, poden fer coses molt senzilles, pel que agafen empoderament i tiren endavant".

D'Albert assegura que unes 200 persones s'han inscrit a la jornada, pel que hi ha llista d'espera. "Hem tancat a 100 perquè estem pendents de confirmació d'alguns avions, però la intenció és arribar als 150", aclareix. Els inscrits han pagat un preu "simbòlic" de 30 euros que els inclou el vol, el dinar, la beguda i un pack regal.

La jornada està organitzada per les entitats socials relacionades amb el món de la discapacitat i/o l'aviació Vols per a tothom, Las Sillas Voladoras i Temyque, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, Aeroports de Catalunya, la Federació Aèria Catalana, l'Ajuntament d'Igualada i l'Ajuntament d'Òdena.

D'Albert destaca, però, la col·laboració desinteressada d'empreses i entitats de l'Anoia, així com de pilots que posaran a la seva disposició les seves avionetes i hores de vol sense cap recompensació econòmica. La jornada també comptarà amb un total de 100 voluntaris i voluntàries.

Segona experiència

L'organització va realitzar l'any passat a l'aeroport de Lleida-Alguaire una jornada 0 i després de l'èxit d'aquesta prova pilot es va decidir desenvolupar el projecte i traslladar-lo a l'aeròdrom d'Igualada-Òdena.

En declaracions a l'ACN, d'Albert explica que si aquesta segona jornada "surt bé" la idea és apostar-hi i treballar "per convertir-nos en referent de l'aviació inclusiva" gràcies a la col·laboració de d'altres empreses del sector.

Un nou nínxol d'activitat per l'aeròdrom

Amb aquest projecte, l'aeròdrom d'Igualada-Òdena dibuixa un nou nínxol d'activitat: l'aviació adaptada, una oportunitat de negoci i desenvolupament econòmic per al territori a l'hora que posa en valor la sensibilització pel món de la discapacitat.

En aquest sentit, algunes de les empreses aeronàutiques instal·lades a l'aeròdrom han començat a desenvolupar el seu projecte de negoci al voltant d'aquest model. Així, per exemple, Aircatfly ha adquirit recentment 5 ultralleugers adaptats per a ser pilotats per persones amb mobilitat reduïda tot començant un projecte d'inclusió normalitzant l'escola aeronàutica per aquestes persones. D'altra banda, l'entitat Las Sillas Voladoras ha establert la seu d'un dels seus velers adaptats a l'aeròdrom anoienc tot signant un conveni de col·laboració amb el Club de Vol a Vela Igualada-Òdena.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No