vd |
11-12-2003 07:43
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La commemoració durant aquest 2003, de l'any Europeu de les persones amb discapacitat, ha estat una oportunitat per incloure en les activitats de difusió i extensió cultural de la Biblioteca Joan Oliva i Milà diversos actes que han pretés aproximar-nos, mitjançant la informació i el coneixement, al món de les persones que viuen i lliuten cada dia per superar els obstacles, grans i petits, que constantment troben en el seu camí.
El compromís que el Grup de biblioteques catalanes associades a la Unesco ha près vers la sensibilització del món de les discapacitats ens agradaria que es convertís en un compromís personal dels nostres lectors donat que durant aquest any els hem ajudat a còneixer millor aquesta realitat social.
A part de la maleta viatgera Unesco que està viatjant per les llars de la nostra ciutat des del mes d'octubre, hem encentat una col·laboració
permanent amb dos grups de pacients del Centre de salut mental de L'Hospital Sant Joan de Dèu que es troba ubicat en l'Hospital local Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú. Un grup és de lectura i l'altre utilitzen els ordinadors de la sala multimèdia per tal d'aprendre word i Internet.
També hem organitzat un nou servei amb les persones que viuen en pisos tutelats a l'Habitatge Magí Aranda, depenent de la Mancomunitat de minusvàlids psíquics del Garraf. Es tracta que una persona, disminuïda psíquica, de forma rotativa faci d'enllanç entre la biblioteca i els seus companys/es per tal de gaudir de la lectura i el fons de la biblioteca com a ciutadans de ple dret.
La nostra col·laboració amb aquests dos centres preten que la biblioteca sigui utilitzada com a una eina d'integració social i creixement personal dels seus pacients.
A partir del segons semestre de l'any hem ofert una sèrie d'activitats
commemoratives. El mes de juny, la sociòloga cubana del Centro de
Investigaciones Psicológicas y Sociológicas de l'Havana (Cuba), Ma. Isabel Domínguez García, ens va oferir la xerrada-col·loqui Discapacitat o necessitats especials d'educació que va tenir el valor afegit d'informar-nos sobre la realitat social cubana respecte les persones amb discapacitat.
Durant l'estiu, dos dels tallers que oferim als infants, un a càrrec de
l'actriu i directora de teatre Lourdes Gonell, Anaguets lleigs: Hans Christian Andersen i Frida Kalho i l'altre anomenat Petits científics: el
cos humà a càrrec de Blanca Batalla estudiant de medicina. En ambós tallers s'ha introduït els infants en la comprensió de les discapacitats com a limitadores però com a portadores de desenvolupament de noves potencialitat d'altres sentits i capacitats.
Durant el mes de desembre hem ofert una exposició artística a càrrec de Sònia Figuerola. Amb la seva proposta Portes no tancades: una visió artística del món de les discapacitats ens ha mostrat la seva visió
particular del tema. La inauguració ha estat un acte d'homenatge a José Luis Borges, que com és sabut va ser cec. Per tal de recordar-lo, comptarem amb Àngel Persia, músic i cantant i Montse Lago que ens oferiran una vetllada de lectures en veu alta i cançons de tangos sota el nom Recordat Borges.
El proper dissabte 13 de desembre també gaudiurem d'una representació teatral familiar: Ninots a càrrec de Katharsis teatre dirigit per Isabel Laso, autora de l'obra, que sens dubte ens provocarà tendresa i reflexió vers aquelles persones diferents.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!