Portada del llibre de Brull Carreras
Merlot |
12-01-2004 20:58
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Dissabte, 10 de gener, 2004, capvespre, al Masset de Sant Pau dOrdal, seu de Caves i Vins dEudald Massana Noya. La cita: presentació del llibre Llums i Ombres del Temps, Abecedari Coral, proposta de Brull Carreras. Edició dEl Cep i la Nansa edicions. Programa una dixi/action 2.
Paraules de benvinguda dEudald Massana i Pere Brull. Lassitència nombrosa, gent darreu.
Arranca Time, de Tom Waits. Invocació irrefutable sobre lobjecte del llibre ( una invocació?).
Ara el celler a la fosca, sonen els primers compassos de Fêtes, Nocturns de Debussy, mentre des de la gran pantalla Magali i Isabelle, les amigues viticultores del Conte de Tardor dEric Rohmer fan un llarga passejada per la vinya (temps en suspensió). Sense solució de continuïtat, Pere Tapias ofereix un primer tast del llibre: el rellotge, la finestra, la bufeta, la punxada a lesquena, ai, lalentiment en el moviment, el mirall, la barba que vol créixer, els cabells,.. és un del textos del llibre, aquest és el signat per en Munné-Jordà i que sanirà repetint al llarg de cada seqüencia de la dixi/action ( el temps en relació a les coses, a lhome, reiteració, memòria i oblit). Núria Valls segueix amb la narració, des dun canvi de registre(la consciència del temps) és laportació de Magda Bandera al llibre.
Torna la fosca al celler, de la terra a la lluna, de 2001 Odissea de lEspai, del mestre Kubrick ( temps i espai: dimensió i fissures). I serà des daquesta epopeia de lOdissea den Kubrick, amb la incorpació de la Sinfonia n. 4 de Beethoven, la que anirà nodrint dimatges les parts del relats.. El capvespre va escolant visitant el més enllà de linfinit i els fills de les estrelles. Mentre les curoses diccions de Pere Tapias i Núria Valls, donen més notícies dels textos de, Llums i Ombres del Temps ( bona collita dautores i autors), que ens porten de,lilla de la nostra infentesa, de Joan Callejón, a la llum que ens dóna vidade David Jou, a el temps passa o no passa? de Jaume Bertran, a Perdió el tiempo en ganar amor dEduardo Sivori a vora la mar ultatjada dAugust Bover a el temps atura un instant de Montserrat Abelló. Sembla que el temps no passi.
I final, torna Time de Waits, i ara des de la pantalla rostres den Brull Carreras. I arriba el temps per degustar els vins i caves de la casa, excellents. Tot plegat, gairabé un ritual, al servei duna idea i dun concepte, duna realitat, duna quimera: el temps, el temps sense climatologia.
Tornada a casa. Un Penedès en la penombra, espurnejat , però, de bones sensacions per aquesta nova dixi/action del Cep i la Nansa, que assolí una marca de temps, des de lemoció, la sensibilitat , el coneiximent i la convivència cultural, és clar.
I resta, encara, per la sollitud en la lectura de quaranta textos més del llibre i més rostres den Brull Carreras.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!