Alerta sanitària

Deu persones afectades per un brot de sarna a l’Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes

Una seixantena de treballadors estan rebent tractament preventiu

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Deu persones relacionades amb l’Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes s’han contagiat d’un brot de sarna originat al centre. Segons ha informat el Departament de Salut, el brot afecta un pacient i nou treballadors, els quals han rebut la baixa mèdica. Fonts sindicals han apuntat que l’origen del contagi va ser una pacient que va ingressar a l’hospital a finals de gener. Salut ha assegurat en un comunicat que el Servei de Vigilància Epidemiològica de Barcelonès Zona Sud està fent el seguiment del cas amb mesures de vigilància exhaustiva de treballadors i pacients. A part de les persones diagnosticades, el comitè d’empresa ha detallat a l’ACN que una seixantena de treballadors estan rebent tractament preventiu.

El Departament de Salut ha garantit que està seguint el ‘Procediment d’actuació davant un brot d’escabiosi en l’àmbit sanitari’, elaborat i aprovat per la Comissió de Vigilància Epidemiològica de Catalunya. En aquest sentit, ha remarcat la importància d’aplicar el tractament per evitar l’extensió de l’àcar amb què es desenvolupa la malaltia, tant pel que fa a les persones afectades com aquelles que hi ha estat en contacte.

Fonts sindicals de l’Hospital Sant Camil han assegurat a l’ACN que els especialistes en Dermatologia van advertir que la pacient originària del brot tenia símptomes relacionats amb un cas de sarna. Segons aquests treballadors, no s’hauria aplicat el protocol d’actuació fins que la biòpsia va confirmar la malaltia, motiu pel qual demanen revisar el procediment que es va aplicar. La direcció de l’hospital ha convocat el comitè d’empresa aquest migdia per explicar els detalls del cas.

Arran del brot a l’Hospital Sant Camil, Salut ha recordat que la sarna o escabiosi es manifesta amb una erupció que genera picor intensa provocada per uns àcars que excaven a la capa superficial de la pell. La picor arriba a la màxima intensitat durant la nit. El període d’incubació és de 2-6 setmanes i, en general, la transmissió és per contacte personal proper i prolongat amb la pell d’una persona afectada. La transmissió mitjançant la roba es produeix si ha estat recentment contaminada.

Llars d'avis, centres sociosanitaris, centres de persones disminuïdes i l’entorn familiar són els àmbits on es produeixen de forma més freqüent els brots de sarna, atès que són col•lectius que per les seves característiques tenen un major contacte entre els seus integrants, segons el Departament de Salut.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local