Setmana Santa 2019

Els Bombers t'acompanyen a donar sang a Vilafranca

Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits col·laboren amb l’objectiu d’aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de Setmana Santa

Redacció Vilafranca del Penedès 07-03-2019 10:51 Lectures 2521
Els Bombers t'acompanyen a donar sang a Vilafranca. EIX

Els Bombers t'acompanyen a donar sang a Vilafranca. EIX

Vilafranca acollirà aquest dissabte, de 16 a 21 hores, una jornada de donació de sang en el marc de la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’. Es tracta del 4 any en què la ciutat participa en aquesta campanya organitzada pel Banc de Sang i Teixits i els Bombers de la Generalitat de Catalunya. Juntament amb l’Ajuntament de Vilafranca, l’Associació de Donants de Sang de l’Alt Penedès, un total de 28 municipis se sumen a aquesta iniciativa solidària que busca aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de Setmana Santa, època en què baixen les reserves.

Activitats

A més de les activitats que realitzarà els Bombers de Vilafranca, també hi participarà la policia local de Vilafranca amb una exhibició canina. Creu Roja de l’Alt Penedès i l’Associació de donants de Sang de l’Alt Penedès organitzen un taller infantil i donaran suport durant tota la tarda a les activitats i la campanya de donació de sang.

Organitzada pels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits, la cinquena edició de “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” s’inaugura el dia 9 a La Seu d’Urgell i es clourà oficialment el dia 30 a Terrassa.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves. Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

Bombers amb Cor

Aquesta iniciativa va néixer a partir d’un grup de bombers de diferents àmbits i regions d’emergències que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers difondran les campanyes i el dia de la donació les dinamitzaran. El cartell d’enguany està protagonitzat per bombers de Sabadell. Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d’un grup de professionals del Cos.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres