CCCB |
05-02-2004 18:10
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Des de fa uns anys, el marc en el que shavia inscrit tradicionalment la política sembla estar en crisi, i cada vegada més es parla de lescassa identificació dels ciutadans amb els seus dirigents polítics i les seves institucions. Tanmateix, el debat que es planteja va més enllà dun qüestionament de determinats aspectes de la vida política, i vol centrar-se en quin ha de ser el lloc que ha docupar la política en una societat que sha transformat profundament. La mundialització i el seu efecte sobre els fonaments tradicionals de lestat (territori, població, sobirania) fa que ara, més que mai, calgui parlar de com sha destructurar la dimensió col·lectiva daquesta nova societat.
Per obrir el debat sobre aquestes qüestions i amb motiu de la presentació del llibre Elementos de Nueva Política (Barcelona, CCCB, 2003), el CCCB proposa unes jornades que tindran lloc el 10 i l11 de febrer de 2004.
Dimarts, 10 de febrer
Desafecció democràtica i nova política
Joan Subirats, catedràtic de Ciència Política a la Universitat Autònoma de Barcelona, i editor del llibre Elementos de Nueva Política (Barcelona, CCCB, 2003).
Hi ha una nova esquerra per una nova política?
Fernando Vallespín, catedràtic de Ciència Política a la Universidad Autónoma de Madrid
En diàleg amb els co-autors del llibre Elementos de Nueva Política (Barcelona, CCCB, 2003): Germà Bel (catedràtic dEconomia Aplicada de la Universitat de Barcelona), Quim Brugué (professor de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona), Joan Font (professor de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona), Ricard Gomà (professor de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona), Josep Ramoneda (director del CCCB) i Ferran Requejo (catedràtic de Ciència Política de la Universitat Pompeu Fabra)
Dimecres, 11 de febrer
Respostes a la crisi de la representació política tradicional
Pascal Perrineau, professor a lInstitut dÉtudes Politiques de París i director del CEVIPOF (laboratori dinvestigació de la Fondation Nationale des Sciences Politiques), i autor de Le désenchantement démocratique (París, Ed. Aube, 2003).
La política com a dissidència
Paolo Flores d'Arcais, professor de Filosofia a la Universitat de Roma, La Sapienza, i director de la revista Micromega.
Presentat i moderat per Josep Ramoneda, director del CCCB
Organitza: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
Col·labora: Institut de Govern i Polítiques Públiques Universitat Autònoma de Barcelona
Les sessions tindran lloc al CCCB, a les 19.00h. Hi haurà servei de traducció simultània. Entrada lliure, inscripció prèvia. Aforament limitat.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!