Igualtat

La Generalitat va registrar set agressions LGTBIfòbiques per carnaval

Dues de les agressions van tenir lloc a Barcelona i la resta a Martorell, el Prat de Llobregat, Viladecans, Sitges i Sant Vicenç dels Horts

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La directora general d'Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, ha explicat aquest dimarts que els Mossos d'Esquadra van registrar set agressions de caràcter LGTBIfòbic a Catalunya els dies 2 i 3 de maig, coincidint amb el cap de setmana de Carnestoltes. Ho ha dit a la comissió d'Igualtat del Parlament, on ha comparegut per donar compte de l'augment de denúncies per situacions homòfobes. Mata ha reconegut l'increment del 30% de denúncies respecte l'any passat, que ha titllat de "molt preocupant", però no l'ha vinculat directament a un major nombre d'agressions. "No sabrem si hi ha més denúncies perquè hi ha més fets o perquè hi ha més consciència i empoderament", ha afirmat.

Segons ha detallat Mata, dues de les agressions van tenir lloc a Barcelona i la resta a Martorell, el Prat de Llobregat, Viladecans, Sitges i Sant Vicenç dels Horts. La responsable d'Igualtat ha englobat aquestes situacions en l'"onada d'intolerància" que recorre Europa i que va motivar l'agressió de dues noies en un autobús de Londres la setmana passada, ha dit.

Mata ha reclamat a les diferents forces polítiques que no traslladin el discurs "que les administracions no fan res" davant d'aquestes agressions "perquè es dóna una imatge d'impotència envers el col·lectiu i d'impunitat envers els agressors". "No és útil llançar missatges com que el Departament no fa res", ha insistit, i ha reivindicat la feina duta a terme per la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies.

Així, ha posat en valor la tasca de la xarxa de Serveis d'Atenció Integral (SAI) al col·lectiu LGTBI, que atén els ciutadans "a tots els consells comarcals i a municipis de mes de 20.000 habitants". "No pretenem que una persona que hagi patit una vulneració de drets a la Seu d'Urgell, Amposta o Figueres hagi de desplaçar-se", ha assegurat, i ha detallat que els SAI estan formats per "professionals amb formació que garanteixen que totes les persones, visquin on visquin, rebin una atenció de proximitat".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local