Flash

L'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú inicia l'homenatge a les dones que van participar en la lluita antifranquista

VD 24-02-2004 18:36 Lectures 432

Arxivat a:

El proper divendres, 27 de febrer, s'inicia a l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) un seguit d'actes, programats fins el dia 23 de març en diferents espais d'aquesta localitat, en homenatge a l'esforç femení per la reinstauració i preservació d'espais de llibertat, en el marc de les activitats organitzades per la Universitat per commemorar la lluita antifranquista per la recuperació de la democràcia. El programa d'activitats, organitzat conjuntament amb l'Ajuntament de Vilanova, s'inaugurarà divendres, a les 18 hores, a la sala d'actes de l'EPSEVG (avgda. Víctor Balaguer, s/n), amb la conferència titulada La nostra història recent, una mirada des de la perspectiva de gènere, a càrrec de Mary Nash, catedràtica d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona (UB).

Participaran en l'acte inaugural del proper divendres el vicerector de Docència i Extensió Universitària de la UPC, Joan M. Miró; i el director de l'EPSEVG, Andreu Català.

Mary Nash, directora el Grup d'Investigació consolidat Multiculturalisme i Gènere de la UB, és pionera en els estudis de les dones a Espanya, experta en història de les dones, la diversitat, la igualtat i polítiques europees i ha estat presidenta fundadora de l'Associació Espanyola d'Investigació d'Història de les Dones. També ha estat coordinadora de la xarxa europea de gènere de l'European Social Science History Conference i ha actuat en la Unesco European Regional Conference Women in Science-Quality and Equality Conditions for Sustainable Development, el 1988. Nash ha participat en nombrosos projectes de recerca nacionals i europeus sobre diversitat cultural, multiculturalisme, emigració i polítiques d'identitat. És codirectora de la revista Arenal. Revista de Historia de las mujeres, és membre del consell de redacció de diverses revistes europees i autora de diverses publicacions. Per a més informació de Mary Nash podeu consultar el seu currículum a Internet:
http://www.ub.es/multigen/marynash.htm

Dins d'aquesta programació d'actes, organitzats al voltant del Dia Internacional de la Dona Treballadora del 8 de març amb la col·laboració de diferents entitats, s'han previst xerrades i debats, exposicions i mostres, projeccions de cine i de vídeo, lectura de contes i poesies, concerts, cursos, seminaris, tallers i una marxa solidària.

La segona activitat serà la inauguració de l'exposició i el lliurament de premis del 7è concurs fotogràfic Les dones, els homes i el treball comú pel canvi social, dijous, 4 de març, a les 19.30 hores al Centre Cívic Sant Joan de Vilanova i la Geltrú (Jardins Macià, s/n). El programa clourà el dimarts, 23 de març, amb un acte d'homenatge a La presència femenina en el teixit industrial de la ciutat, amb explicacions a càrrec de la historiadora Judith Barbacil i la presentació d'un recull de vivències a càrrec de diferents protagonistes.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No