Curs 2019/20

S’executen obres de millora en diferents centres educatius de Vilafranca

Aprofitant el parèntesi d’estiu, s’han fet millores a les escoles Baltà i Elias i Pau Boada, i a la llar municipal d’infants l’Enxaneta

Redacció Vilafranca del Penedès 04-09-2019 20:00 Lectures 3925
S’executen obres de millora en diferents centres educatius de Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

S’executen obres de millora en diferents centres educatius de Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

Aquest estiu, com és habitual cada any, s’han executat diversos treballs de millora en els diferents centres educatius de Vilafranca. Aquests treballs es realitzen durant l’aturada estiuenca, per tal de no interferir l’activitat lectiva que ha d’iniciar-se el proper dia 12 de setembre. Les millores han anat a càrrec del Departament d’Educació de la Generalitat, a través del programa RAM (Reforma, Ampliació i Millora de centres educatius), i de l’Ajuntament de Vilafranca.

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha executat les obres de climatització de la llar municipal d’infants l’Enxaneta, per import de 48.000 euros. Aquesta intervenció s’ha realitzat en dues fases, la primera l’estiu de 2018 i la segona aquest any.

Pel que fa a les escoles públiques d’educació infantil i primària, destaquen aquest estiu les intervencions a l’escoles Baltà i Elias i Pau Boada. A l’escola J. Baltà i Elias, s’estan reparant les esquerdes que han aparegut a l’edifici, tant a l’edifici d’educació infantil com a l’edifici principal. A l’escola Pau Boada també s’hi està fent una intervenció important de millora, amb la renovació de tota la coberta, i la conseqüent millora dels aïllaments.

Aquestes dues obres estan incloses en el programa RAM (Reforma, Ampliació i Millora de centres educatius) del Departament d’Educació de la Generalitat i tenen un pressupost global d’uns 100.000 euros.

Manteniment escolar

L’Ajuntament de Vilafranca és el responsable del manteniment de les sis escoles d’educació infantil i primària públiques, així com dels centres educatius de titularitat municipal: les quatre llars municipals d’infants, l’escola municipal de música M.Dolors Calvet, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya i l’Escola d’Art Arsenal.   L’Ajuntament destina més 1.200.000 d’euros anuals per fer front a les tasques de sosteniment d’aquests edificis educatius (manteniment i subministraments, neteja i consergeries).

La voluntat de les administracions públiques, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Vilafranca, és treballar plegades i sumar esforços per garantir la confortabilitat dels edificis escolars, amb l’objectiu que la tasca educativa es pugui desenvolupar en les millors condicions possibles.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No