Sentència 1-O

Els estudiants comencen tres dies de mobilitzacions en contra de la sentència del TS

Els instituts i les facultats estan cridats a una vaga de 72 hores fins divendres

Primer pla d'una noia amb les mans aixecades durant la manifestació d'estudiants del 14 d'octubre de 2019. ACN

Primer pla d'una noia amb les mans aixecades durant la manifestació d'estudiants del 14 d'octubre de 2019. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El moviment estudiantil fa una crida a la mobilització dels alumnes d'instituts i universitaris a partir d'aquest dimecres. El Sindicat d'Estudiants ha convocat una aturada de les classes de 72 hores per protestar contra la sentència del Tribunal Suprem, que començarà aquest dimecres amb piquets informatius, accions i assemblees als instituts i facultats. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) se suma a les aturades a partir del dijous. Els universitaris sortiran al carrer a partir de les dotze del migdia a Barcelona, Tarragona i Girona. Divendres, els estudiants s'afegeixen a la convocatòria de vaga general per respondre al moment ''d'excepcionalitat política i social''.

Per aquest dimecres, el Sindicat d'estudiants preveu fer piquets informatius i assemblees per començar a organitzar la resposta, les accions i les pancartes davant d'instituts i facultats, i preparar així, la manifestació convocada per dijous. Pel Sindicat d'estudiants, l'única manera de ''vèncer'' és a través de la ''mobilització de masses'' i amb una ''estratègia combativa'' que vinculi, ha dit, la llibertat dels ''presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió franquista''.

El SEPC demana aconseguir la ''desobediència massiva'' i per això creu que els estudiants han de ser ''la punta de llança'' de l'independentisme popular.

Menys alumnes ja aquest dimarts

Tret de la UAB, la UPF i la UPC, que han registrat una activitat habitual, diverses facultats i universitats públiques catalanes han vist aquest dimarts alterada la normalitat. A banda del cas de la UdL, on el rectorat continua tancat i s'han suspès activitats avaluatòria, a les facultats de Medicina i Ciències de la Salut, a Reus, de la Universitat Rovira i Virgili han detectat menys alumnes, una situació que s'ha donat també al Campus Bellissens, al campus Catalunya de Tarragona i a la seu del Vendrell. En el cas de la URV, s'ha treballat amb normalitat al campus Sescelades, a la facultat de Turisme i Geografia, a Vila-Seca, i al campus de les Terres de l'Ebre.

A la Universitat de Girona (UdG), pocs estudiants han anat a classe i se n'han pogut fer poques a Ciències, Infermeria, educació i Psicologia. A la resta de centres, no hi ha anat cap estudiant. A la Universitat de Barcelona (UB), el dia també ha estat tranquil tot i que s'ha detectat una afluència més baixa d'estudiants.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local