Ànim

Els espais verds de les ciutats tenen efectes beneficiosos sobre la salut mental, especialment en els homes

A banda, passar més temps en aquestes àrees s'associa amb més minuts d'activitat física

ACN Barcelona 31-10-2019 8:58 Lectures 1924
Els espais verds de les ciutats tenen efectes beneficiosos sobre la salut mental, especialment en els homes. ISGlobal

Els espais verds de les ciutats tenen efectes beneficiosos sobre la salut mental, especialment en els homes. ISGlobal

Els espais verds de les ciutats tenen efectes beneficiosos sobre la salut mental, especialment en el cas dels homes. És el resultat d'un estudi publicat a la revista 'Environment International' que va analitzar l'estat emocional de 370 persones durant set dies consecutius. La recerca detecta una "relació positiva" entre l'estat d'ànim i la visita als espais verds, segons Michelle Kondo, primera autora de l'estudi. Una relació, afegeix, que varia en funció de l'edat, el gènere i la ciutat de residència. També s'ha vist que l'exposició a espais verds té un efecte més important quan es tracta de visites de deu minuts, en comparació amb les de trenta. Podria significar que la immediatesa és un element "important" per a les respostes emocionals.

Aquestes són les conclusions d'un estudi de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), entitat que n'ha liderat un altre de les mateixes característiques, publicat igualment a 'Enviroment International', que, prenent de mostra quatre ciutats europees –Barcelona, Stoke-on-trent al Regne Unit, Doetinchem als Països Baixos i Kaunas a Lituània- determina que el fet de percebre més verdor, passar més temps en àrees verdes i considerar-les importants per a les activitats relacionades amb la salut s'ha associat amb més minuts d'activitat física. En concret, per cada punt positiu atorgat en aquesta categoria, s'ha detectat un increment de 19 minuts d'exercici.

De la mateixa manera, les puntuacions altes per a la qualitat del paisatge urbà, la verdor percebuda, la satisfacció amb els espais i la importància que se li atorga respecte al fet de desenvolupar activitats relacionades amb la salut es van associar també amb una freqüència major de contactes socials amb el veïnat.

D'acord amb els resultats, entre les quatre ciutats estudiades Barcelona és la que té menys verdor. En concret, i segons indiquen els treballs, només el 49,3% dels participants de Barcelona compten amb un espai verd a menys de 300 metres de la seva llar, en comparació amb el 99,9% dels participants de Doetinchem.

A més, els participants de Barcelona van ser els menys satisfets pel que fa a la qualitat i la quantitat dels espais verds, mentre que, a Kaunas, la puntuació més baixa la va obtenir la satisfacció respecte al manteniment i la seguretat.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No