Drogues

Presó per a un camioner detingut a Vilafranca que transportava 82 quilos de marihuana amagada entre la càrrega

La Policia Local de Vilafranca va gestionar l'entrega dels aliments intervinguts per a una entitat benèfica de la població, després d'obtenir la corresponent autorització judicial

La droga estava amagada entre deu tones de producte congelat

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 07-11-2019 9:05 Lectures 3255
Presó per a un camioner detingut a Vilafranca que transportava 82 quilos de marihuana amagada entre la càrrega. Mossos d'Esquadra

Presó per a un camioner detingut a Vilafranca que transportava 82 quilos de marihuana amagada entre la càrrega. Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Camp de Tarragona van detenir el 30 d’octubre a Vilafranca del Penedès un home de 43 anys, nacionalitat sèrbia i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

Els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement que un camió congelador circulava per l'AP-7 al seu pas per Sant Sadurní d'Anoia, transportava entre la seva mercaderia una quantitat indeterminada de marihuana. A més, les informacions apuntaven a que la intenció del detingut era creuar la frontera i dirigir-se amb la droga a algun país europeu.

Per aquest motiu els mossos van muntar un operatiu de vigilància que va permetre aturar el camió en un àrea de descans de l'AP-7, a l'altura del punt quilomètric 181, a Sant Sadurní d'Anoia.

Per comprovar la càrrega amb seguretat es va traslladar el camió cap a una zona de descàrrega de la població de Vilafranca del Penedès, molt a prop de dependències policials.

Durant l'escorcoll els investigadors van localitzar tres palets de productes congelats i gran quantitat de marihuana envasada en bosses amb un pes de 82,8 quilos que, segons la taula de preus redactada pel Ministeri de l'Interior, tindria un preu al mercat il·legal d'uns 420.624 euros.

D'altra banda, agents de la Divisió de Trànsit van comprovar que s'havia manipulat el programari del tacògraf amb l'objectiu d'alterar els quilòmetres realitzats amb l'objectiu d'evitar parades i així agilitzar el transport de la droga. El detingut també va ser denunciat administrativament amb una sanció de 4.000 euros.

El detingut va passar a disposició judicial el 2 de novembre davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Vilafranca del Penedès, que en va ordenar l'ingrés a presó.

Les gestions que ha dut a terme la Policia Local amb posterioritat, prèvia autorització judicial, han permès que s'entreguessin les deu tones de producte congelat a una entitat benèfica sense ànim de lucre, l'Associació Ressò de recursos socials i solidaris de Vilafranca del Penedès.

Presó per a un camioner detingut a Vilafranca que transportava 82 quilos de marihuana amagada entre la càrrega Presó per a un camioner detingut a Vilafranca que transportava 82 quilos de marihuana amagada entre la càrrega
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament