Gavot recollit ahir per pescadors de Vilanova. fdg/carles castro
Generalitat de Catalunya |
18-03-2004 22:52
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El diumenge 14 se'n van trobar dos, un a Pineda de Mar i l'altre a Sant Pol de Mar (Maresme); el dilluns 15 un més a Castelldefels; dimarts 16 es van recollir els altres tres exemplars, un a Lloret de Mar i dos a la platja de la Barceloneta. Ahir 5 frarets més i un mascarell (Sula bassana). Avui dijous s'han localitzat 4 frarets, un mascarell 4 gavines capnegre (Larus melanocephalus) i un gabot (Alca torda).
Paral·lelament, dilluns i dimarts es va realitzar vols d'inspecció ocular
amb ultralleuger des de Calella de Mar fins a Tarragona no detectant cap alteració de la qualitat de l'aigua ni cap taca. Així mateix el Cos d'Agents Rurals va fer inspeccions per les platges i aigües de les comarques del litoral a la recerca de nous exemplars.
També des de dilluns, la Unitat d'Aigües Marines de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) està inspeccionant les platges sense detectar cap taca de petroli ni a les platges ni al mar. Aquest matí els inspectors de l'Agència han trobat la platja nord de Sitges afectada per galetes d'uns 5 cm de diàmetre.
Aquest matí a les 08:32 hores Salvament Marítim ha informat al Centre d'Emergències de Catalunya (CECAT) de l'existència d'una taca de residus oliosos a unes dues milles de la costa, entre Sitges i Vilanova i la Geltrú.
Totes les aus marines, 16 frarets, 4 gavines capnegre, un mascarell i un gavot, segueixen el procés de recuperació típica en casos d'ocells
petrolejats, i per això s'han adaptat les instal·lacions de Torreferrussa
posant una piscineta, escalfadors per a tenir aigua calenta amb pressió, i descalcificadors d'aigua. I tot i que la mortalitat en aquests casos és alta, de moment no hi ha cap baixa.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!