Filosofia

El primer curs de la càtedra UB Llorens i Barba-Ciutat de Vilafranca tractarà sobre el pensament a Catalunya al segle XX

Els cursos Gaudir UB, una quarantena, estan oberts a tothom, no es requereix cap titulació prèvia ni hi ha cap requisit d’accés més enllà de les ganes d’aprendre i de gaudir adquirint coneixements

El primer curs de la càtedra UB Llorens i Barba-Ciutat de Vilafranca tractarà sobre el pensament a Catalunya al segle XX. Ajuntament de Vilafranca

El primer curs de la càtedra UB Llorens i Barba-Ciutat de Vilafranca tractarà sobre el pensament a Catalunya al segle XX. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, i el professor vilafranquí d’Història de l’Art, Joan Cuscó, van presentat ahir a la tarda “Gaudir UB. Cursos pel plaer de saber. Construccions de filosofia catalana”, en el marc de la càtedra UB Llorens i Barba-Ciutat de Vilafranca, que tindran lloc a la vila els mesos de febrer i març, organitzats per l’Ajuntament de Vilafranca i l’Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona.

La regidora ha destacat la col·laboració amb la Universitat de Barcelona, que va permetre posar en marxa la càtedra UB Llorens i Barba-Ciutat de Vilafranca el passat mes de maig. “Els cursos Gaudir UB a Vilafranca s’inicien amb aquest cicle que començarà el proper dia 7 de febrer amb una formació que durarà 10 setmanes oberta tothom. Això s’inscriu en la voluntat municipal de millorar l’èxit educatiu i d’oferir formació de qualitat al llarg de la vida i a l’abast de tothom, el que anomenem formació 360º”, comentava Xell Montserrat.

Per la seva banda, Joan Cuscó ha explicat que els cursos Gaudir UB es fan per trimestres durant el curs i consten de 20h i fins ara se’n oferien a Barcelona, Badalona i Sant Joan Despí. “Volem que Vilafranca sigui l’antena, el referent de la UB a la vegueria”, ha dit Cuscó.

Els cursos Gaudir UB, una quarantena, estan oberts a tothom, no es requereix cap titulació prèvia ni hi ha cap requisit d’accés més enllà de les ganes d’aprendre i de gaudir adquirint coneixements. La temàtica dels cursos és molt variada i Joan Cuscó en destacava la voluntat d’implicar-se i d’integrar-se al territori i de relacionar-se amb les entitats. “Encetem aquesta col·laboració amb Vilafranca amb un curs sobre filosofia en el marc de la càtedra Llorens i Barba, just enguany que es commemoren els 200 anys del naixement del filòsof vilafranquí. Volem que el professorat pugui transferir coneixement fora de les universitats i a l’abast de tothom”, ha ressaltat Joan Cuscó.

Sobre el curs que s’impartirà a Vilafranca els divendres 7, 14, 21 i 28 de febrer i 6, 13, i 20 de març de 17.30 a 20.30h, Joan Cuscó ha comentat que vol donar una visió general sobre el pensament a Catalunya durant el segle XX. “Volem donar eines i materials perquè els alumnes puguin seguir investigant i alhora demostrar que la filosofia no és tan llunyana i toca problemes quotidians”, ha afirmat.

La matrícula al curs, que serà impartit pel mateix Joan Cuscó, Josep Montserrat, degà de la Facultat de Filosofia de la UB, i Xavier Serra, professor de la Societat de Filosofia del País Valencià i de la Societat Catalana de Filosofia, està oberta a www.ub.edu/gaudirub. Les sessions del curs es faran al Centre Agrícol (passatge Alcover, 1-3).

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local