Sanitat pública

Metges de Catalunya celebra que el Parlament hagi tombat la Llei Aragonès, "que obria la porta" a la privatització

El sindicat defensa que la gestió pública és la millor fórmula de prestació de serveis bàsics i fonamentals per a la ciutadania

ACN Barcelona 04-02-2020 20:52 Lectures 1385

Metges de Catalunya (MC) ha celebrat que la Comissió d'Economia i Hisenda del Parlament hagi tombat el dictamen del projecte de llei de contractes de serveis a les persones, la coneguda com a Llei Aragonès. A parer del sindicat mèdic, la norma "obria la porta" a una externalització "massiva" de prestacions sanitàries, socials i educatives públiques. MC ja havia expressat anteriorment el rebuig al text, en entendre que el Govern pretenia "construir una autopista lliure d'impediments legals per privatitzar el sistema sanitari públic a marxes forçades". En oposició, el sindicat considera que la gestió pública és "la millor fórmula" de prestació de serveis bàsics i "fonamentals per a la ciutadania".

En opinió de Metges de Catalunya, la contractació a tercers amb ànim de lucre és una "via per transferir recursos públics al sector privat".

A banda, MC ha criticat que la nova normativa preveiés la subcontractació de "parts accessòries" dels serveis amb empreses o entitats especialitzades, "ja que podria haver dificultat el seu control i haver empitjorat les condicions laborals dels professionals".

Finalment, MC espera que el nou executiu que sorgeixi de les futures eleccions al Parlament de Catalunya "no cometi el mateix error i blindi el sistema sanitari públic de l'onada privatitzadora que amenaça els serveis públics des de fa dècades".

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres