UAB

​Un vilanoví al capdavant de la primera jornada de tecnologia en seguretat aquàtica

La jornada està coordinada per Ramsés Martí, expert en seguretat aquàtica i serveis de vigilància i salvament

​Un vilanoví al capdavant de la primera jornada de tecnologia en seguretat aquàtica. UAB

​Un vilanoví al capdavant de la primera jornada de tecnologia en seguretat aquàtica. UAB

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la Universitat Autònoma de Barcelona organitza el pròxim 17 de març una jornada sobre tecnologia aplicada a la seguretat aquàtica. ​ És el primer esdeveniment en aquest camp a Catalunya i estarà coordinat pel vilanoví Ramsés Martí, expert en seguretat aquàtica i serveis de vigilància i salvament.​

Les noves tecnologies, com drons, equips flotants teledirigits, equips personals de flotació d'emergència, balises localitzadores, sensors per la monorització del cabal dels rius, etc., permeten preveure riscos i accidents, generar alertes i avisos, i oferir resposta quan es produeixen. El medi aquàtic, tant si són aigües obertes, continentals o instal·lacions, és un entorn vital de l'èsser humà, però alhora, pot esdevenir perillós per la vida humana.

A l''any 2019 gairebé mig miler de persones van morir per ofegaments a Espanya, i més de mig centenar a Catalunya, segons dades de l'Informe Anual de Ahogamientos elaborat per la Real Federación Española de Salvamiento y Socorrismo. L'Organització Mundial de la Salut considera els ofegaments, per la seva dimensió, "un problema de salut pública desatès", en el qual s'hi ha de treballar per reduir el nombre de víctimes.

En aquest sentit, el coneixement d'aquestes noves eines, que aporten les solucions tecnològiques als professionals de la prevenció, seguretat i protecció civil, ajuda a anticipar-se als perills, prevenir a la població i actuar eficaçment en situacions d'emergència.

Aquesta jornada pretén aprofundir en les diverses temàtiques vinculades amb la seguretat aquàtica, i conèixer aquests instruments tecnològics que poden ajudar en la seva gestió, i en la pressa de decisions en situacions d'amenaça. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local