Curs 2019/20

Els alumnes de l’escola Santa Teresa de Vilanova, finalistes del programa estatal “Design for Change”

El projecte “Famílies a quilòmetres”, fet pels alumnes que el curs passat feien 5è de Primària de l’escola Santa Teresa de Jesús, ha resultat un dels 10 finalistes que assistiran a la gala-festival “I can”

Redacció Vilanova i la Geltrú 06-03-2020 11:30 Lectures 3229

Els alumnes de l’escola Santa Teresa de Jesús, de Vilanova i la Geltrú, són finalistes del programa  “Design for Change” a nivell de tot Espanya. El projecte “Famílies a quilòmetres”, fet pels alumnes que el curs passat  feien 5è de Primària de l’escola Santa Teresa de Jesús, ha resultat un dels 10 finalistes que assistiran a la gala-festival “I can”. Aquest projecte s’emmarca dintre del programa “Design for Change” (dissenyem el canvi) que es porta a terme a diferents escoles de tot el món amb l’objectiu de fer veure als nois i noies que poden canviar el món a partir de petites accions que ells mateixos poden portar a terme.

El jurat de “DFC España” va haver de triar entre més de seixanta projectes, i va decidir que “Famílies a quilòmetres” era un dels 10 millors projectes presentats l’any 2019. És per això que els alumnes protagonistes aniran a la gala-festival  “I can” que es farà a la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid el proper dia 30 de març, on es presentaran els 10 projectes i es farà un acte de reconeixement a la feina feta pels joves.

Amb aquest projecte els alumnes van voler millorar les condicions de vida dels joves immigrants que arriben al nostre país sense família, fugint de guerres, de conflictes o de la misèria, i buscant un futur millor.

En paraules dels propis alumnes: “Vam decidir fer un projecte solidari a favor dels nois i noies que viuen lluny de les seves famílies, per la qual cosa ens vam haver d’informar d’on i com vivien, i com podíem ajudar-los. Vam fer una campanya als mitjans de comunicació per tal de conscienciar a la ciutadania, i també vam recaptar diners per a ells a través d’una acció solidària, venent joguines i llibres de segona mà. Finalment vam poder conèixer alguns dels nois i noies i vam compartir amb ells una estona de xerrar i jugar. Un dels menors immigrants va comentar que mai oblidaria que al país on l’havien acollit hi havia escoles i infants que es preocupaven per ell i pels seus problemes. El director del centre on viuen aquests nois ens va expressar la seva satisfacció i ens va assegurar que els diners recollits serien molt útils per fer activitats que els ajudin a integrar-se a la ciutat. Amb aquest projecte vam aprendre que podem treballar sols i fer totes les gestions necessàries per tirar endavant una idea, per difícil que sembli. Ens va impressionar molt sentir el testimoni dels nois i noies del centre, sobretot quan ens van explicar com van arribar al nostre país, què van deixar enrere al seu país d’origen i com han hagut d’espavilar-se per sobreviure aquí fins arribar al centre d’acollida”.

L’escola Santa Teresa de Vilanova i la Geltrú és l’única escola de la comarca del Garraf que ha arribat a ser finalista. Fa 7 anys que participa en aquest projecte però aquesta és la primera vegada que queda finalista i, per tant, la primera vegada que assistirà a la gala-festival  “I can” a Madrid. Els  nois i noies estan molt contents de la notícia i s’estan preparant pel viatge.

Els alumnes de l’escola Santa Teresa de Vilanova, finalistes del programa estatal  “Design for Change” . EIX
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres