Protecció ambiental

L’alumnat de l’institut Montgròs instal·la càmeres de fototrampeig a un tram de la riera de Ribes

L’acció forma part d’un projecte mediambiental i l’any passat van col·locar caixes niu per facilitar la nidificació dels ocells

L’alumnat de l’INS Montgròs ha instal·lat aquest dimecres càmeres de fototrampeig per tal d’enregistrar els moviments d’una espècie d’ocell, la maller

L’alumnat de l’INS Montgròs ha instal·lat aquest dimecres càmeres de fototrampeig per tal d’enregistrar els moviments d’una espècie d’ocell, la maller

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’alumnat de l’INS Montgròs ha instal·lat aquest dimecres càmeres de fototrampeig per tal d’enregistrar els moviments d’una espècie d’ocell, la mallerenga, a la Riera de Ribes i posteriorment fer-ne un registre i seguiment. Es tracta d’una acció que forma part d’un projecte més ampli d’aprenentatge servei en ecosistemes aquàtics continentals, per a la conservació de rius i rieres, amb col·laboració del Server de Medi Natural i Litoral del Consell Comarcal del Garraf. El curs passat, els i les alumnes de secundària van col·locar unes caixes niu, que ells mateixos havien elaborat, per a facilitar la nidificació dels ocells.

Les càmeres de fototrampeig col·locades a les caixes niu s’encenen quan detecten moviment de dia, ja que la mallerenga és una espècie diürna, i fan una ràfega de quatre fotografies. Aquestes imatges captades aportaran informació sobre la presència dels ocells a les cases niu i la freqüència d’ús de les mateixes a més de permetre comptabilitzar-ne exemplars. Les fotografies es podran obtenir a partir de setembre, per no interferir en la nidificació de les aus.

En la línia de suport a projectes escolars i pedagògics relacionats amb el medi ambient, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha finançat la instal·lació de les càmeres de fototrampeig. Els mateixos alumnes van presentar el projecte al Consistori el gener de l’any passat, juntament amb d’altres idees i accions que es podrien dur a terme. La regidora d’Educació, Francisca Carrasquilla, ha explicat que la preservació de l’espai natural “és un tema que hem de treballar no només des de la regidoria de medi ambient sinó també des d’Educació” i “iniciatives com aquestes estan molt bé perquè són participatives i l’alumnat se les sent seves”.

Aquesta activitat suposa una porta d'entrada a la implicació real dels centres educatius del municipi alhora de desenvolupar programes mediambientals i de protecció de la riera de Ribes amb transversalitat respecte a les assignatures pròpies que duen a terme. El projecte, que promou valors com la cura de l’entorn natural, fa partícips als alumnes de la preservació del medi ambient amb accions  a l’entorn pròxim. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local