Crisi del coronavirus

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme al Garraf activa una caixa de resistència per donar suport a les famílies vulnerables

Entitats com l'Associació Africana del Garraf Ande Diapo han detectat molts casos de veïnes en situació d'extrema vulnerabilitat, algunes de les quals en situació d'irregularitat a causa de la Llei d'Estrangeria

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme al Garraf activa una caixa de resistència per donar suport a les famílies vulnerables. EIX

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme al Garraf activa una caixa de resistència per donar suport a les famílies vulnerables. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) al Garraf ha activat una caixa de resistència per donar suport a les veïnes en situació d'extrema vulnerabilitat degut a la crisi derivada de la Covid19 i per complementar les ajudes municipals.

Des d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) al Garraf, un moviment ampli i plural integrat per diverses entitats, han impulsat una caixa de resistència per donar suport a veïnes de la comarca en situació d'extrema vulnerabilitat degut a la crisi econòmica i social causada per la gestió de la Covid19: "volem agrair la bona resposta d'entitats, persones individuals i d'alguns partits polítics de tota la comarca que hi han contribuït fent aportacions econòmiques que han permès atendre les necessitats bàsiques de més d'un centenar de persones".

Gràcies a la col·laboració de persones i entitats com l'Associació Africana del Garraf Ande Diapo, la plataforma ha detectat molts casos de veïnes en situació d'extrema vulnerabilitat, algunes de les quals en situació d'irregularitat a causa de la Llei d'Estrangeria, que sobreviuen d'activitats econòmiques sense possibilitat de contracte, o que tenen persones depenents a càrrec seu, i que amb les restriccions actuals de l'estat d'alarma de cop s'han quedat sense recursos per garantir la seva subsistència.

Per donar resposta a aquestes situacions, des d'UCFR han contactat amb els diferents ajuntaments de la comarca perquè progressivament assumeixin les necessitats alimentàries d'aquestes persones. En aquest sentit, destaquen la bona pràctica d'alguns ajuntaments que han facilitat l'empadronament sense domicili fix i això ha permès l'accés a les ajudes socials: "tanmateix, la incorporació d'aquestes persones al circuit institucional no és sempre tan ràpid com voldríem o no pot cobrir totes les necessitats de les persones".

Les aportacions econòmiques de la caixa de resistència han permès fer front a aquestes necessitats per complementar les ajudes institucionals i s'estan distribuint de forma rigorosa i gradual els recursos amb un límit individual diari per persona. (Contacte: unitat.contra.el.feixisme.garraf@gmail.com).

La plafprma ha pogut atendre ja més d'un centenar de persones, però si la situació s'allarga caldrà seguir cobrint més necessitats. Per això, fan una crida a totes les entitats i a la ciutadania de la comarca que puguin fer aportacions solidàries per mantenir la caixa de resistència activa i demostrar que la solidaritat i el suport mutu són valors que ens permetran tirar endavant com a societat d'aquesta crisi.

Es poden fer aportacions a partir de 0,50€ per Bizum al 660253123 indicant 'Caixa de Resistència' o escrivint per WhatsApp al 660253123 indicant l'import que es vol aportar i es rebrà un SMS per confirmar.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local