Crisi del coronavirus

Buch considera "prematur" dir que per Sant Jordi les llibreries estaran tancades

El conseller veu a llarg termini la celebració de partits perquè és difícil situar la gent en seients separats

ACN Barcelona 13-04-2020 10:22 Lectures 1660

El conseller d’Interior, Miquel Buch, considera que és "massa prematur" dir que per Sant Jordi les llibreries encara estaran tancades. "S'ha de veure com evolucionem", assegura en una entrevista a ‘El Punt Avui’. Pel conseller, la diada "ajuda moltes llibreries i a tot el sector" i creu que caldrà buscar "eines" per "mantenir algunes coses". "Com podem combinar una celebració, una pandèmia i el comerç? Les solucions s’han d’anar ajustant a poc a poc", afegeix. En aquest sentit, afirma que caldrà "anar veient" què passa amb els grans esdeveniments multitudinaris i reconeix que per anar a un concert o a un partit del Barça se situa "a llarg termini" i veu difícil fer partits amb gent en seients separats.

"Un partit amb la gent en seients separats ho veig difícil. Qui hi anirà i qui no? Com ho decidirà el club? Ho veig difícil. Però és encara massa aviat per dir-ne res", insisteix en una entrevista al rotatiu.

El conseller assegura que la lliga de futbol és "molt important" però afirma que a ell li preocupen "més les escoles". "Què fem amb els nostres infants? Amb els estudiants?", insisteix. En aquest sentit, creu que cal "trobar solucions per a cada realitat" i augura que es requeriran "mesures excepcionals, que potser no tothom compartirà".

Preguntat sobre els concerts i les festes majors, precisa que no es vol posar en l'escenari concret tot i que avança que "hauran de ser diferents". "Hauran de tenir unes mesures de protecció que estem estudiant", rebla al rotatiu.

Tampoc descarta que a l'estiu, s’hagin de prendre mesures concretes a les platges, que s'aniran "decidint a mesura que es tingui més coneixement".

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No