Confinament

Torrelles, Sant Martí i Pontons reclamen a la Generalitat el desplegament de la fibra òptica

Recorden que és clau per garantir l'accés al teletreball o l'educació on line

Redacció Torrelles de Foix 15-04-2020 17:36 Lectures 2498

Torrelles de Foix, Sant Martí i Pontons reclament a la Generalitat el desplegament de la fibra òptica per garantir l'opció del teletreball o l'educació on line. Els alcaldes de Torrelles de Foix, Sant Martí Sarroca i Pontons, Sergi Vallès, Josep Maria Padullés i Josep Tutusaus, han adreçat aquesta setmana una carta al conseller del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, per tal de sol·licitar solucions al desplegament de la fibra òptica i la cobertura dels serveis de telecomunicacions als seus respectius municipis.

La crisi sanitària causada per la COVID-19 ha evidenciat deficiències a les infraestructures de telecomunicacions que impedeixen a molts veïns i veïnes desenvolupar el teletreball o el seguiment escolar i acadèmic via online, i que els deixen absolutament desemparats davant la situació actual.

Els alcaldes han posat de manifest la impossibilitat des dels Ajuntaments per donar resposta a aquestes necessitats a localitats que compten, a més, amb una gran extensió, orografia i l'existència de nuclis, barris i urbanitzacions disseminats.

Per aquest motiu han demanat a la Generalitat que aporti els mitjans necessaris per millorar la cobertura i garantir l'accés a la xarxa a tota la població de les seves localitats, especialment a les zones més aïllades.

Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No