Alerta sanitària

Les farmàcies començaran a repartir 1,5 milions de mascaretes a partir de dilluns

El Govern recomana que els col·lectius vulnerables demanin a algú altre que els hi vagi a buscar

ACN Barcelona 18-04-2020 18:57 Lectures 2058

Les farmàcies començaran a repartir dilluns que ve 1,5 milions de mascaretes que el Govern ha comprat per a la ciutadania i dijous està prevista l'arribada de dos milions més. Així ho ha explicat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa. Budó ha fet una crida perquè els col·lectius vulnerables no surtin de casa per anar a buscar mascaretes a les farmàcies i ha recomanat que demanin a familiars o veïns que les vagin a buscar per a ells. Se'n donaran dues per persona i la primera serà gratuïta però es demana que primer se'n agafi només una. Budó ha garantit que "tothom tindrà la seva mascareta" i ha remarcat que és importat que qui vagi a la farmàcia a buscar-ne és perquè realment la necessita.

Pel que fa a les dades policials de les últimes hores, el conseller de l'Interior, Miquel Buch, ha detallat que s'han produït 13 detencions i que s'han aixecat actes a 2.604 persones. En total, s'han identificat 9.178 persones i 9.602 vehicles. Així mateix, Buch ha explicat que s'ha detectat una nova modalitat de delinqüència que consisteix en el fet que el presumpte traficant de substàncies estupefaents contracta un vehicle amb xofer per transportar-les. I davant d'aquesta situació, els Mossos s'han posat en contacte amb plataformes de missatgeria per incrementar la seguretat.

Sobre el trànsit, es mantenen les dades similars als altres dissabtes de confinament amb una reducció a la sortida de l'àrea metropolitana del 85,7% i del 81,88% a l'entrada.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No