Curs 2020/21

El govern recomana a les universitats que preparin avaluacions virtuals i contínues

Castells diu que el proper curs “no serà com abans” i que en un futur s’hauran de combinar les dues modalitats

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ministre d’Universitats, Manuel Castells, recomana a les universitats que comencin a preparar les avaluacions virtuals i també contínues per si no es poden fer presencials el mes de juny. En una roda de premsa, Castells ha dit que cal prendre una decisió en breu perquè els estudiants puguin preparar-se i ha afirmat que és més fàcil adaptar-se a "l’últim moment" a la modalitat presencial, que a la inversa. Si finalment es poguessin fer els exàmens presencialment, Castells ha dit que es prendran les mesures de seguretat necessàries. També ha dit que el curs s’acabarà al juny i que, tot i que descarten un aprovat “general”, “cap estudiant perdrà el curs”.

D’altra banda, ha dit que el curs vinent “no serà com abans” i que probablement s’hauran d’adoptar mesures de distanciament social. També ha dit que si no es pot fer presencialment, s’haurà d’optar per altres modalitats com la virtual o per la flexibilització de torns. De fet, Castells ha dit que el futur passa per la combinació d’ambdues fórmules.

Castells ha insistit que la decisió final està en mans de les universitats i de les comunitats autònomes i ha remarcat que cal que consultin amb els estudiants. En qualsevol cas, ha dit, la decisió s’ha de prendre en les properes setmanes.

Pel que fa a les pràctiques, ha dit que la recomanació que han fet és que aquells alumnes que no es graduïn aquest any, ho puguin ajornar fins l’any que ve. Per als que es graduïn i ja hagin completat una part de les pràctiques, s’estudiarà la convalidació total i per als que encara no les hagin començat, es contemplarà la possibilitat d’habilitar el mes de juliol per fer-les.

També ha dit que en cas que a partir del 9 de maig es comencessin a regular les mesures de confinament, es podrien estudiar casos d’estudiants concrets que amb “permisos nominatius” poguessin fer els exàmens però ha insistit que tot plegat està en mans de les recomanacions del Ministeri de Sanitat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local