Nota de premsa

El fotoperiodista Tomàs Abella documenta a Exit les motivacions, l'arribada i la integració dels immigrants

L’exposició, produïda per la Fundació Caixa Sabadell, arriba el 4 de maig al Pati Manning

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Fundació Caixa Sabadell ha produït l’exposició “Exit”, un nou document del fotoperiodista Tomàs Abella que mostra el fenomen de la immigració des de les circumstàncies que l’originen. La mostra, que forma part de la Primavera Fotogràfica 2004, estarà oberta del 4 de maig al 30 de juny al Pati Manning (Montalegre, 7. Barcelona), tots els dies feiners de 9 a 20 hores, gràcies a la col·laboració de la Fundació Photographic Social Vision i de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona.

Presentació del llibre a finals de juny
L’última setmana de juny tindrà lloc la presentació del llibre sintetitzat a l’exposició a l’Auditori del Pati Manning, amb la intervenció de l’editor Leopold Blume i del mateix autor, Tomàs Abella. El llibre serà coeditat per l’editorial Blume i Intermón Oxfam amb el suport de la Fundació Caixa Sabadell.

El perquè de la immigració massiva des del tercer món
La mostra documenta el fenomen de la immigració des dels seus orígens, buscant les causes que generen els fluxos migratoris, analitzant com la pobresa extrema, la violència o les guerres empenyen centenars de milers de persones a abandonar la seva terra. “Exit” acompanya els primers passos dels immigrants que han aconseguit el somni d’arribar a un país on pensen que les coses els aniran millor, però de vegades la realitat es converteix en un malson: alguns seran detinguts i deportats als seus països d’origen amb la frustració d’haver fracassat, mentre que d’altres aconseguiran el seu objectiu: trobar una feina que justifiqui l’extraordinari sacrifici que han fet.

Un fotoperiodista preocupat pels orígens de la pobresa
Tomàs Abella
(Barcelona, 1962) va treballar per als diaris El Observador i Diari de Barcelona entre el 1988 i el 1993. Ja com a fotoperiodista independent, el 1990 documenta la situació dels refugiats a l’Amèrica central, la desmobilització de la contra a Nicaragua i la guerrilla salvadorenca. Entre el 1994 i el 1996 elabora un assaig sobre les comunitats indígenes quítxua i aimarà de Bolívia i del Perú. Des del 1994 col·labora amb l’agència Cover i des del 1995 realitza reportatges per a Intermón Oxfam a diversos països i publica els seus llibres “E d’escola” i “T de treball infantil”. El 2000 inicia un projecte sobre immigració.

El reportatge “Exit” es podrà veure el 7 de juliol a les 19.30 dins el cicle de projeccions de fotografia documental “Al marge”, que es durà a terme al Palau Robert organitzat per la Fundació Photographic Social Vision. El cicle “Al marge” difon la tasca de fotògrafs que documenten temes a l’entorn de problemàtiques socials tant a nivell nacional com internacional i en crea consciència mitjançant el debat entre els protagonistes dels reportatges, l’autor i el públic.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local